Kijkje in de ‘media-keuken’ tijdens Open Studio Dagen in Hilversum

Komend weekeinde, zaterdag 3 en zondag 4 september, vinden de Open Studio Dagen plaats in mediastad Hilversum. Het publiek krijgt de kans om een kijkje achter de schermen te krijgen bij radio- en televisiezenders.

‘Zien en gezien worden’

Onder het motto ‘Zien en gezien worden’ kan jong en oud tijdens dit event zien hoe radio- en televisieprogramma’s worden gemaakt, decorstukken bewonderen, BN’ers spotten, radio kijken en optredens bijwonen. Ook is er een mogelijkheid om (onverwachte) talenten te ontdekken. Wie bijvoorbeeld wil weten of nieuwslezen of deejayen iets voor hem/haar is, kan terecht bij een workshop van NOS-nieuwslezer Jeroen Overbeek of een dj-clinic .

Omroepen

Bij AVROTROS gaan onder meer de deuren open van de EenVandaag-studio, zorgen verschillende artiesten van Nederlandse bodem en de dj’s van Sterren NL voor een muziekfeest en zijn er meet & greets met hoofdrolspelers uit de serie Brugklas. BNN-VARA nodigt bezoekers uit te komen kijken bij de live radio-uitzending van Sander Hoogendoorn (NPO 3FM), te presenteren zoals Matthijs van Nieuwkerk of een kijkje te nemen in de studio van Kassa en Twee voor Twaalf. Kinderen kunnen dansles krijgen van de choreograaf van Kinderen voor Kinderen, op hun nieuwe single Voor altijd jong.

Ook bij KRO-NCRV is van alles te beleven. Zo worden er rondleidingen gehouden door de studio’s van onder meer Zapplive en is er een mini-bioscoop met een Spangas Marathon.
Wie autocue wil lezen met presentatoren Henk Mouwe, Martine van Os, Jeroen Latijnhouwers of Carrie ten Napel kan dat doen bij Omroep Max op 3 en 4 september.

Toren C

Fans van het satirische VPRO-programma Toren C kunnen op beide dagen hun hart ophalen bij Vue Cinema in het Hilversumse centrum. Daar wordt een marathon gehouden van seizoen 5 van de serie.

Beeld en Geluid

Degenen die nog meer over de wereld van de media willen ontdekken, kunnen tijdens de Open Studio Dagen een (gratis) bezoek brengen aan de Experience in Beeld en Geluid. Een plek waar ook live radio wordt gemaakt door bekende dj’s. Onder andere Astrid de Jong (NPO Radio 1), Lindo Duvall (100 % NL), Ivo van Breukelen (Radio 538) en vele andere DJ’s zullen aldaar live radio maken.

VR Experiences

Geïnteresseerden in virtual en augmented reality kunnen een bezoekje brengen aan Mediamonks, het grootste digitale productiebureau van de wereld. Er zijn VR experiences en er worden (Engelstalige) presentaties gegeven door de ‘creative minds’ van hun Animatie-, Development-, Design- en Games-afdelingen.

Muziek

Muziekliefhebbers kunnen 4 september van 14.00 – 15.15 uur terecht in het Muziekcentrum van de Omroep voor een bijzonder concert van Jong Metropole. Het repertoire omvat stukken van Rogier van Otterloo tot en met hedendaags werk. Tijdens het concert met de titel ‘The Future is Now’ wordt ook de Keep an Eye Outstanding Talent Award uitgereikt. Dit event wordt mogelijk gemaakt door de Keep an Eye foundation, het Prins Bernhard Cultuur Fonds en de gemeente Hilversum.

Drones

In het kader van het Dutch Drone Festival zijn er tijdens de Open Studio Dagen ook Drone Experience Days in studio 22, de grootste studio van Europa. Er worden daar drone-races en demonstraties gehouden en er is de mogelijkheid om zelf met een drone te vliegen.

Heppieview

Voor de derde keer in de geschiedenis wordt ook dit jaar de zendmast in Hilversum opengesteld voor het publiek in het kader van de Heppie View Tour. Voor een bijdrage van €10,- per persoon kan iedereen genieten van het uitzicht vanaf de toren. De volledige opbrengst gaat naar de Stichting Heppie, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor kinderen en jongeren die sociaal uitgesloten zijn.

Toegang is gratis

De Open Studio Dagen maken deel uit van Dutch Media Week en vinden plaats in de hele Mediastad: in de stad én op het Media Park. Geheel in stijl met alle glitter en glamour kunnen bezoekers zich met een limousine van het Media Park naar de Stad laten vervoeren en omgekeerd. De toegang is gratis. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op de website van het evenement. De route van de Open Studio Dagen op het Media Park begint bij Beeld en Geluid. Hier krijg je een programmaboekje met een overzicht van alle programmaonderdelen en een makkelijke plattegrond van park en stad, zodat je goed je eigen route kan uitstippelen.

Audio:

Interview met Herman Dummer van Open Studio Dagen in Medialand/Studio Alphen:

https://soundcloud.com/medialandnl/interview-herman-dummer-open-studio-dagen

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.