(C) Mediamagazine

Kinderzenders voor iedereen te zien bij Ziggo

Kabelaar Ziggo zet in de maand augustus niet één maar 11 zenders in het zonnetje. Diverse kinderzenders zijn voor alle abonnees met digitale televisie te zien in deze zomermaand.

Zender van de maand

Aanbieders van digitale televisie bieden met de zender van de maand de mogelijkheid om kijkers kennis te laten maken met een zender die normaal alleen in een aanvullende pakket is te zien. Dit wordt de zogenaamde zender van de maand genoemd.

Zomervakantie

Zomervakantie; een tijd vol zon, ijsjes, gezelligheid en even lekker geen school. Heerlijk! Deze maand is het dus hoog tijd om de kinderen in het zonnetje te zetten. De hele maand augustus kijken alle Ziggo klanten gratis naar alle kinderzenders. Online via Ziggo GO en digitaal met een mediabox of CI+ module op de TV.“, aldus de kabelaar. Normaal zijn de kinderzenders alleen te zien via een aanvullend Ziggo Movies en Series XL-abonnement.

Zenders

Het gaat om de televisiezenders Disney Junior – kanaal 302, Nicktoons – kanaal 303, NickMusic – kanaal 304, Pebble TV – kanaal 305, Nick Jr. – kanaal 306, Cartoon Network – kanaal 307, Boomerang – kanaal 309, Baby TV – kanaal 310, RTL Telekids – Kanaal 312, CBBC – kanaal 63 en Ceebies – kanaal 64.

Disney XD

Per vandaag zijn overigens de uitzendingen van Disney XD als zelfstandig televisiekanaal stopgezet. Disney stopt in heel Nederland met de uitzendingen van het aparte televisiekanaal. De programma’s van Disney XD blijven te zien tijdens de ochtend- en middaguren op Veronica.