Klassieker Feyenoord-Ajax live op radio en televisie

Vanmiddag staat de klassieker Feyenoord-Ajax op het programma. De voetbalwedstrijd wordt live uitgezonden op radio en televisie.

Klassieker

De wedstrijden tussen Feyenoord uit Rotterdam en Ajax uit Amsterdam staan bekend als de klassieker van de Eredivisie. Vanmiddag wordt er om 14.30 uur afgetrapt in de Kuip in Rotterdam. Ajax en Feyenoord staan momenteel allebei op 16 punten in de Eredivisie. De winnaar van dit duel doet dus goede zaken in de strijd om de landstitel, al is de ontknoping hiervan nog niet aanstaande.

Feyenoord heeft wel te maken met diverse blessures dus zal de hulp van het thuispubliek in Rotterdam hard nodig hebben. Supporters van Ajax zijn niet welkom in Rotterdam en moeten de wedstrijd dus live volgen op radio of televisie.

FOX Sports

De wedstrijd wordt live uitgezonden door sportzender FOX Sports. De voorbeschouwing op ‘de klassieker’ begint om 13.45 uur op FOX Sports 5. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op FOX Sports 1. De nabeschouwing wordt live uitgezonden op FOX Sports 5. Op FOX Sports 3 is het duel AZ – FC Utrecht live te volgen en om 16.45 uur is op FOX Sports 1 nog de wedstrijd sc Heerenveen-Vitesse te zien. Abonnees van kabelaar Ziggo die geen abonnement hebben op FOX Sports kunnen een dagpas kopen voor de televisiezender.

NPO Radio 1

De wedstrijd tussen Feyenoord-Ajax is ook live te volgen via NPO Radio 1 in het programma NOS Langs de Lijn. In dit programma doen Andy Houtkamp en Arman Avsaroglu live verslag uit Rotterdam. Er wordt ook geschakeld naar andere wedstrijden uit de Eredivisie. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Radio Rijnmond

De regionale omroep Radio Rijnmond doet integraal een live-verslag van de wedstrijd Feyenoord-Ajax in het programma Radio Rijnmond Sport. Verslaggevers Dennis van Eersel en Sinclair Bisschop doen live verslag vanuit de Rotterdamse Kuip. Radio Rijnmond is in de regio Zuid-Holland te ontvangen via FM en DAB+, diverse digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NH

De regionale omroep NH uit Noord-Holland doet vanmiddag verslag van zowel de wedstrijd Feyenoord-Ajax (verslag Edward Dekker) als AZ-FC Utrecht (Sjors Blaauw en Erik-Jan Brinkman) in het radioprogramma NH Sport op NH Radio. NH Radio is te beluisteren via FM, DAB+ in de regio Noord-Holland, diverse digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NOS

De NOS zendt in het televisieprogramma Studio Sport op NPO 1 vanaf 19.00 uur een uitgebreide samenvatting uit van de klassieker. In televisieprogramma NOS Studio Voetbal wordt er later vanavond uitgebreid nabeschouwd op de klassieker.