Klassieker Feyenoord-Ajax zorgt voor kijkcijferrecord FOX Sports

De Klassieker in de Eredivisie tussen Feyenoord en Ajax heeft FOX Sports zondag een kijkcijferrecord bezorgd. Het spectaculaire duel tussen Feyenoord en Ajax in de Rotterdamse Kuip (6-2) wist op FOX Sports gemiddeld 1.178.000 live kijkers te boeien. Dit bericht de voetbalzender op haar website.

Optelsom

Het aantal kijkers voor De Klassieker is de optelsom van FOX Sports 1 (913.000 kijkers), FOX Sports 3 (220.000 kijkers) en de 45.000 unieke kijkers die online of via de app keken. De wedstrijd was op zowel FOX Sports 1 als 3 te zien omdat op FOX Sports 3 een extra lange voorbeschouwing vanuit De Kuip werd uitgezonden.

Derde keer

Het is de derde keer dat een live Eredivisiewedstrijd meer dan een miljoen kijkers trekt op de sportzender. In 2018 passeerden de twee edities van PSV – Ajax die mijlpaal, waarvan de ontmoeting afgelopen september met 1.076.000 kijkers de best bekeken voetbalwedstrijd op de voetbalzender tot nu toe was. Die eer is nu dus voorbehouden aan Feyenoord – Ajax.

Samenvatting

Naar de samenvattingen van de Eredivisie via NOS Studio Sport op NPO 1 keken zondagavond bijna 3 miljoen mensen.Hiermee kwam het programma terecht in de top 3 van de kijkcijfers top 25, aldus Stichting Kijkonderzoek.