Kort medianieuws 11 mei 2012

 • Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken is bereid ervoor te zorgen dat internetproviders ook in de toekomst gefilterd internet kunnen aanbieden aan hun klanten. Als een meerderheid in de Eerste Kamer dat noodzakelijk vindt, wil hij daartoe een wetsvoorstel indienen. Verhagen heeft dat vandaag aan de Senaat geschreven. Lees verder.
 • Aanstaande zondagmiddag is tussen 14.00 en 18.00 uur de eerste uitzending te beluisteren van het nieuwe Sleutelstad radioprogramma Sport071. Lees verder.
 • Afgelopen kwartaal is het aantal digitale abonnees bij UPC toegenomen met 27.400 tot 1.037.600, waarmee 57,7% van de UPC abonnees nu digitaal kan kijken. Het totaal aantal abonnees (analoog en digitaal is afgenomen met 21.000 tot 1.797.200. Daarmee heeft UPC een marktaandeel van 64,1% in haar verzorgingsgebied. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers die LGI (moederbedrijf van UPC) bekend heeft gemaakt Lees verder.
 • Acht Nederlandse bureaus zijn gisteren beloond met een Dutch Interactive Award voor hun onderscheidende recent opgeleverde projecten. Lees verder
 • Het populaire BBC-programma “Top gear” heeft in Luzern in Zwitserland een ere-Gouden Roos gekregen. De Gouden Roos voor het beste tv-programma was voor de Australische docureeks “Go back to where you came from”. Lees verder.
 • De Britse komiek en acteur Russell Brand (36) zal op 3 juni de MTV Movie Awards presenteren. In 2008 en 2009 was hij al de gastheer van de MTV Video Music Awards. Het is de eerste keer dat hij de Movie Awards aan elkaar praat. Lees verder.
 • In Brussel zijn de Belfius-persprijzen uitgereikt, de vroegere Dexia/Gemeentekrediet-prijzen. De VRT kreeg twee prijzen. Phara De Aguirre kreeg de prijs in de categorie televisie en Jens Franssen won in de categorie radio Lees verder.
 • Telfort begint vrijdag met het aanbieden van glasvezelinternet. De KPN-dochter gebruikt het netwerk van Reggefiber voor de diensten. Het goedkoopste Alles-in-1-pakket kost 47,50 euro. Het glasvezelnetwerk moet nog worden aangelegd. Lees verder.
 • De netto winst van NRC Media over 2011 is uitgekomen op 4,7 miljoen euro. Na de verkoop van NRC door de Persgroep heeft NRC een overgangsperiode doorgemaakt waarin het bedrijf deels opnieuw moest worden ingericht. De ontvlechting vanuit de Persgroep is inmiddels succesvol afgerond. Op 11 mei deponeerde NRC Media Holding haar jaarcijfers over 2011. Lees verder.
 • UPC is van plan om de Horizon-settopbox vanaf het derde kwartaal van dit jaar te gaan aanbieden; een halfjaar later dan verwacht. Dat is grofweg een jaar nadat het platform werd gepresenteerd. Het is nog onbekend wat de settopbox gaat kosten. Lees verder.
 • Endemol heeft op het Rose d’ Or Festival een Gouden Roos gewonnen. In de categorie spelshows ging de tv-prijs naar The Million Pound Drop, in Nederland bekend onder de titel Show Me The Money. Lees verder.
 • De Amerikaanse sitcom 30 Rock gaat ermee stoppen, meldt de BBC. Het zevende seizoen wordt ook meteen het laatste. Dit is vanwege dalende kijkcijfers. Lees verder.