Kort medianieuws 11 november 2011

rtl7

  • Johan Derksen zal nog tot 1 februari 2017 te zien zijn op televisie. Dat vertelt hij in een interview met het voetbalmaandblad ELF Voetbal. Hij bereikt dan de leeftijd van 68 jaar. Lees verder.
  • De Amerikaanse platenmaatschappij Universal Music neemt de Britse branchegenoot EMI over. Dat hebben de twee bedrijven vrijdag bekendgemaakt. Universal Music, dat deel uitmaakt van het Franse mediaconglomeraat Vivendi, legt 1,2 miljard pond sterling (1,4 miljard euro) op tafel.EMI was al geruime tijd op zoek naar een koper. Het bedrijf is nu nog eigendom van de Amerikaanse bank Citigroup.
  • Het benefietconcert Rigter! Live wordt maandagavond rechtstreeks uitgezonden op Haarlem 105. De avond wordt gehouden ten bate van de stichting KiKa. Vanuit de Haarlemse Philharmonie hoor je live-optredens van onder andere Racoon, Van Dik Hout. Giovanca, Acda & De Munnik, De Staat en de Haarlemse band Chef’Special. Rigter! Live op Haarlem 105 wordt maandag tussen 20.00 en 23.00 uur live uitgezonden
  • Het blokkeren van de torrentsite The Pirate Bay is censuur, brengt gevaren met zich mee en is niet effectief. Dat zeiden Ziggo en Xs4all vrijdag tegen de rechtbank in Den Haag. Stichting Brein eist van de twee isp’s dat ze de site blokkeren.Lees verder.
  • De over het afgelopen jaar gedaalde vraag naar tv’s heeft Sony gedwongen om eens goed naar deze divisie van het elektronicabedrijf te kijken. Volgens directeur Howard Stringer komt het bedrijf dan ook binnenkort met een compleet nieuw soort televisie. Lees verder.
  • Door de overname van sociaal netwerk Hyves en de deelneming in het Duitse mediagigant ProSiebenSat.1 zag de Telegraaf Media Groep de opbrengsten en de nettowinst in het derde kwartaal stijgen. Maar hogere kosten en een dalende advertentieomzet drukten de operationele winst van het concern. Dat bleek vrijdag bij de publicatie van de cijfers over het derde kwartaal. Lees verder.
  • Tweakers.net heeft dankzij de sterke achterban de hoofdprijs tijdens de Website van het Jaar-verkiezing in de wacht gesleept. Daarnaast won de technologie- en consumentenelektronicasite in de categorie Comunities & Sociale netwerken en in de categorie Nieuws & Informatie een prijs. Lees verder.
  • De overheid overweegt om een groot aantal zelfstandige websites op te heffen en onder te brengen bij de grotere websites, meldt minister Donner van BZK. Lees verder.
  • Na Willem Holleeder hebben nu ook Heinekenontvoerders Jan Boellaart en Frans Meijer een kort geding aangespannen tegen producent IDTV van de Heinekenfilm. Anders dan Holleeder willen de twee niet een verbod van de film, maar duidelijkheid over wat feit en fictie is. Op de details van de zaak wil de raadsman van Boellaart en Meijer niet ingaan.
  • De Programmaraad Harderwijk heeft op donderdag 10 november unaniem besloten om BravaNL te adviseren in het basispakket van kabelexploitant CAI Harderwijk. Het gaat om het definitieve tv-advies voor 2012. De programmaraad had in haar voorlopige advies al aangegeven zich in deze keuze gesterkt te voelen door het feit dat meerdere programmaraden BravaNL inmiddels hebben geadviseerd.