Kort medianieuws 12 juli 2011

eredivisielive

  • CAI Harderwijk gaat een hoger tarief voor Eredivisie Live in rekening brengen. Het Eredivisie Live voetbal pakket zal per 1 augustus 2011 verhoogd worden naar 14,95 euro per maand. Reden voor de tariefverhoging is de hogere doorgiftevergoeding die betaald dient te worden.
  • News Corp gaat voor 3,2 miljard dollar extra eigen aandelen inkopen. Het geld lag aan de kant om satellietzender British Sky Broadcoasting (BSkyB) in te lijven, maar moet nu dienen om de koers van het geplaagde mediabedrijf te ondersteunen.
  • Vitesse en Radio Veronica hebben de handen ineen geslagen. Het commerciële radiostation is de nieuwe mediapartner van de Arnhemmers. Er is een contract voor één jaar overeengekomen, met een optie voor nog twee seizoenen. Lees verder.
  • KPN-klanten konden dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur in diverse regio’s geen gebruikmaken van hun vaste internet- of telefoonverbinding. Dat blijkt uit een melding op de website van KPN. Om welke regio’s het precies gaat is niet bekend. De storing is inmiddels opgelost.
  • Een medewerker van NRC Handelsblad is maandag door de Syrische autoriteiten het land uitgezet. Foto:  AFPCorrespondent Maarten Zeegers (29) werd aangehouden en geboeid afgevoerd toen hij zijn visum wilde verlengen.  Lees verder.
  • In het kader van een reportage over de ICT-infrastructuur bij grote bedrijven zou technologiesite Tweakers langsgaan bij het NOS Videocentrum, schrijft redacteur Arnoud Wokke. Redacteuren kregen toestemming om te komen filmen bij het videocentrum. De twee werden bij aankomst geconfronteerd met additionele eisen van een marketingmedewerker, stelt Wokke. Lees verder.