Kort medianieuws 13 januari 2012

 • twitterDe Tweede Kamer wil actie tegen het gebruik van andermans naam op sociale media zoals Twitter. Kamerleden van de SP, PVV en D66 willen dat dat strafrechtelijk kan worden vervolgd. Dit bericht de website Webwereld.nl vandaag.   Lees verder.
 • Sniper en Little Princess bedanken voor een volgend seizoen van Oh Oh Cherso. “We willen ons gewoon niet meer met de groep associëren. Lees verder.
 • De gemeenteraad van Sint-Michielsgestel maakt zich zorgen over het bereik van de lokale omroep Lokaal 7, die op dit moment alleen maar analoog uitzendt. . Simon Middelkamp (CDA) en Martijn van Meurs (Dorpsgoed) wilden van verantwoordelijk wethouder Ben Leenen van Dorpsgoed weten hoe het staat met de mogelijkheid van Lokaal 7 om digitaal uit te kunnen zenden. Lees verder.
 • Het Amerikaanse internetconcern Google is zijn aanwezigheid in China weer flink aan het uitbreiden. Lees verder.
 • De Syrische autoriteiten willen de dood van een Franse televisiejournalist bij een aanslag woensdag in de stad Homs laten onderzoeken. Daarvoor is al een onderzoekscommissie opgericht, zo berichtte de staatstelevisie donderdagavond. Gilles Jacquier kwam om het leven toen hij door een mortiergranaat werd getroffen. Lees verder.
 • De aanslag in de Syrische stad Homs, waar woensdag ook een ploeg journalisten van de VRT bij betrokken was, was waarschijnlijk opgezet spel. Dat zegt Jens Franssen, een van de reporters die erbij was. De VRT-ploeg is inmiddels terug in België. Lees verder.
 • Belangenvereniging voor muziekauteurs PALM roept op tot actie tegen internetproviders (ISP’s). Na de uitspraak tegen Ziggo en XS4ALL in de zaak over The Pirate Bay wil PALM meteen de volgende stap zetten. Woensdag besloot de rechter na een bodemprocedure dat de providers de beruchte torrentsite ontoegankelijk moeten maken voor hun gebruikers. Een zeer verstandige keuze, vindt PALM. Lees verder.
 • Terwijl Ziggo en XS4ALL van de rechter de toegang tot The Pirate Bay moeten blokkeren, heeft een Keulse rechter het tegenovergestelde verordend: Deutsche Telekom moet klanten toegang blijven bieden tot kansspelsites, ook als zij weet dat die illegaal zijn. Lees verder.
 • Naar de tweede aflevering van Wie is de Mol is door ongeveer 15 procent minder mensen gekeken dan naar de aftrap vorige week. Desondanks stond het programma gisteravond opnieuw aan kop in de toplijst. Maar liefst 1.855.000 mensen zagen hoe rapper Dio het programma moest verlaten. Lees verder.
 • Humberto Tan staat voor een overgang naar SBS. De RTL-presentator moet één van de nieuwe gezichten worden van de zender waar John de Mol en de Finse uitgeverij Sanoma vorig jaar 67 procent van de aandelen van opkochten. Lees verder.
 • SKO meet het kijken naar TV programma’s via internet in een aanvullend onderzoek (SKO WEB-TV) en rapporteert het aantal online streamstarts van televisieprogramma’s tot en met zes dagen na de uitzenddag. Met ingang van 13 januari wordt aan de rapportage een aantal belangrijke nieuwe variabelen toegevoegd. Het betreft de afspeelduur van de streams. Cijfers die niet eerder beschikbaar waren in de Nederlandse markt. Lees verder.
 • Vrijdag is tijdens Eurosonic voor de achttiende maal de Pop Media Prijs uitgereikt. De prijs ging naar DWDD Recordings. Hanna Vink, muziekredacteur bij de VARA, droeg de prijs op aan Johnny Cash en alle artiesten die hebben meegedaan aan de serie. Lees verder.