Kort medianieuws 14 mei 2012

  • sport1Sport1 is vanaf nu ook als iPad-app beschikbaar en voor de iPhone zal binnenkort een nieuwe app volgen. Dit bericht de website Ipadclub. Lees verder.
  • Brein heeft ZeelandNet voor de rechter gedaagd. De stichting wil dat de provider, net als zeven andere grote providers, klanten de toegang tot The Pirate Bay ontzegt. Tot nu toe weigert ZeelandNet te blokkeren. De rechtszaak begint in juni. Lees verder.
  • Grote veranderingen voor de Vlaamse publieke omroep. Sinds 1 mei zendt het niet meer op twee maar op drie kanalen uit. Bovendien gooit het tweede net, Canvas, vanaf vanmiddag 14.00 uur de programmering radicaal om. Lees verder.
  • Naast de NOS en Eurosport doet ook Sport1 in het Nederlands verslag vanaf de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Op Sport1 zijn in ieder geval het Olympisch dames en heren tennistoernooi, het Olympisch dames en heren basketbal toernooi en het Olympisch dames en heren beachvolleybal toernooi te zien. 
  • De Piratenpartij heeft gisteren zeer goede zaken gedaan met de verkiezingen in Noord-Rijnland-Westfalen. Nu verwacht ook de Nederlandse Piratenpartij dit jaar door te breken in de politiek – wat in 2010 nog mislukte. ‘We denken 2 tot 3 zetels te kunnen halen’, zegt de woordvoerder van de Nederlandse piratenpartij Dirk Poot. Lees verder.