Kort medianieuws 14 november 2011

internet

  • Bart Franssen verlaat de Persgroep als hoofdredacteur van de webredacties van Volkskrant, Trouw, AD en Het Parool. Het bedrijf zoekt een Nederlander als opvolger. Franssen maakte zijn vertrek donderdag bekend aan zijn collega’s , meldt Villamedia. Lees verder.
  • De Heumense lokale omroep SLOH, beter bekend als Unique FM, hoeft in 2013 niet nog eens extra te bezuinigen.De gemeenteraad zet een streep door de voorgenomen extra subsidiekorting van 10.000 euro. 
  • Nederlanders blijven bovengemiddeld gebruikmaken van het internet. Vooral wat betreft het aantal bezochte pagina’s per persoon, valt Nederland op. Lees verder.
  • Kris Hoflack, hoofdredacteur Duiding bij de nieuwsdienst van de VRT, verlaat de openbare omroep. Hij werkte er sinds 2001 en was de laatste jaren verantwoordelijk voor alle politieke en duidingsprogramma’s op radio en televisie. Dat heeft de VRT maandag bekendgemaakt. Lees verder.
  • TMG (Telegraaf Media Groep) heeft een minderheidsbelang van 40% genomen in Offerti.nl, een online platform dat vraag en aanbod in de zakelijke markt koppelt. Dankzij de samenwerking kan Offerti.nl werken aan het vergroten van de naamsbekendheid in de zakelijke markt en aan het verder professionaliseren van het online platform. Lees verder.
  • Johan Derksen stopt in 2013 als hoofdredacteur van Voetbal International. “Ik heb met de raad van commissarissen afgesproken, dat het dan genoeg is geweest”, liet Derksen weten in het jubileumnummer van ELF Voetbal. 
  • Het Klokhuis heeft in Maurice Lede een nieuwe presentator gevonden. De 25-jarige Alkmaarder is woensdag voor het eerst in het NTR-programma voor basisscholieren te zien, zo maakte de omroep maandag bekend. Lees verder.
  • In de provincie Utrecht kunt u op stoepen en straten verwijzingen naar RTV Utrecht tegenkomen. Het gaat om Green Graffiti, een duurzaam en klimaatneutraal alternatief voor traditionele buitenreclame. Met een sjabloon, schoon water en een hogedrukspuit wordt een communicatieboodschap aangebracht op straat, stoep of muur. Daar waar het vuil wordt weggespoten, ontstaat een boodschap.
  • RTV Nijmegen1 heeft een nieuwe leiding nodig. De organisatie van de lokale omroep is de afgelopen jaren onvoldoende aangestuurd. De gemeente Nijmegen maakt 50.000 euro vrij voor een interim manager. Dat heeft wethouder Henk Beerten maandag bekend gemaakt. De meeste subsidiebanen blijven voorlopig bestaan. Lees verder.