Kort medianieuws 15 april 2011 – deel 2

  • voetbalDe Belgische voetbalclubs Standard, Lierse, Germinal Beerschot, Charleroi en Sint-Truiden gaan hun tv-rechten gezamenlijk verkopen, los van de andere teams in de Pro League. Dat maakten de vijf clubs vrijdag bekend. Lees verder.
  • De inlichtingendienst AIVD heeft indertijd de risico’s voor Theo van Gogh dramatisch verkeerd ingeschat. Dat komt door een falen op hoger niveau, zegt oud-AIVD-medewerker Heleen de Waal tegen De Pers. Lees verder.
  • Meer en meer bedrijven trekken weg van het platteland omdat er geen breedband internet ligt. Draadloze verbindingen vormen geen oplossing, maar glasvezel via het riool misschien wel. Lees verder.
  • Voor de bezoekers van het Radio 538-feest op 9 juli wordt een gang tussen hekken op het IJmuiderstrand gemaakt. Duizenden feestgangers lopen zo van de Kennemerboulevard naar IJmuiderslag.┬áRadio 538 zegt een vergunning te hebben voor een dansfeest met 8000 mensen, maar de gemeente Velsen meldt dat er 15.000 bezoekers welkom zijn. IJmuiden aan Zee wordt volgens Radio 538 ‘het nieuwe Ibiza van Nederland’. Lees verder.
  • De Vara, WNL, EO gaan los van elkaar verder met nieuws en opinie. De gesprekken over de herverdeling van actualiteiten bij de publieke omroep (NPO) bevinden zich inmiddels in de afrondende fase. Volgens ingewijden verdwijnt de zogenaamde ‘half-negen-balk’, het tijdstip waar nu elke werkdag Uitgesproken op wordt uitgezonden. Direct na het journaal komen er vanaf september geen actualiteiten meer. Lees verder.
  • De herdenking van de slachtoffers van de schietpartij in Alphen aan den Rijn is woensdag rechtstreeks te volgen op televisie. Op Nederland 1 begint de uitzending om 11.45 uur Lees verder.