Kort medianieuws 15 mei 2012

  • trosVanaf vandaag heeft de publieke themazender Sterren.nl een geheel nieuwe website. Op de nieuwe site kun je duizenden video’s bekijken, artiesten beter leren kennen op de artiestenprofielen en alle informatie rondom muziekprogramma’s van de TROS vinden. Lees verder.
  • Rebekah Brooks, voormalig hoofdredacteur van de Britse tabloid News of the World en vertrouweling van mediamagnaat Rupert Murdoch, is aangeklaagd wegens obstructie van de rechtsgang in de zaak rond het afluisterschandaal dat vorig jaar aan het licht kwam. Dat maakte het Britse Openbaar Ministerie vandaag bekend. Lees verder.
  • HUB Uitgevers uit Haarlem neemt per 11 mei de titel Media Totaal over. Hoofdredacteur en voormalig eigenaar Han Avôt blijft vooralsnog aan de titel verbonden. Lees verder.
  • Het gebruik van illegale software is in Nederland voor het eerst in vier jaar gedaald, volgens onderzoek van de Business Software Alliance. De daling zou echter maar 1 procent bedragen. Van alle software zou 27 procent illegaal zijn. Lees verder.
  • De Vlaamse commerciële zender 2BE moet een boete betalen voor het uitzenden van een telewinkelprogramma in de onmiddellijke omgeving van een kinderprogramma. De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) legt de zender een boete op van 2.500 euro. Lees verder.
  • Amerikaanse zenders hebben hun najaarsprogrammering rond. Daarmee is duidelijk welke tv-series een nieuw seizoen krijgen, welke worden geschrapt, maar ook met welk nieuw product ze na de zomer zullen komen. Lees verder.
  • Er komt geen uitzondering op netneutraliteit waarmee providers internetsites en -diensten kunnen filteren op idealistische gronden. Sommige partijen wilden dat wel, maar de meerderheid van de Eerste Kamer bleek tegen uitzonderingen. Lees verder.
  • Brussel sluit nieuwe stappen tegen de Nederlandse telecomwaakhond OPTA niet uit. Ondanks kritiek van de Europese Unie weigert de OPTA een regel over de kosten van vaste en mobiele telefonie aan te passen. Lees verder.
  • Vanaf vandaag mei is Disovery Channel bij kabelaar CaiWay ook beschikbaar in HD. Bij Caiway is Discovery Channel HD te ontvangen op voorkeuze 15 in het Basic pakket. Heeft de klant een HD-ontvanger, dan ziet de klant meteen de HD-zender. Anders blijft de klant de standaard zender Discovery Channel zien. Door de aanvulling van Discovery Channel HD in het Basic pakket is Discovery Showcase uit het HD pakket komen te vervallen.