Kort medianieuws 15 oktober 2011

  • radio4Luisteraars van Radio 4 hebben 891 muziekinstrumenten gedoneerd aan de actie Klassiek geeft. Het resultaat van de actie werd vrijdag aan het einde van de middag bekendgemaakt tijdens de speciale radio-uitzending vanuit Museum Speelklok in Utrecht. Lees verder.
  • Google trekt de komende weken de stekker uit het sociale netwerk Buzz. Dat heeft het internetbedrijf vrijdag laten weten. Lees verder.
  • Ziekenhuis Lievensberg stopt na 34 jaar met de ziekenomroep.De laatste uitzending is op 31 december van dit jaar, zegt woordvoerder Elma Gortworst. Lees verder.
  • De RTBF voert als één van de eerste ondernemingen een test uit met het 4G mobiele datanetwerk van Belgacom. Proximus zou tegen begin volgend jaar ook garanties willen aanbieden. Lees verder.
  • Patrick Kicken zal vanaf 4 november iedere vrijdag te horen zijn met een nieuw programma op Radio Veronica. De dj zal zijn luisteraars vanaf dan gaan vermaken metKicken’s Weekend Kickoff. Lees verder
  • Luchtvaartmaatschappij Gulf Air claimt de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld te zijn die live televisie aanbiedt tijdens de vlucht. In haar nieuwste Airbus A330-220 is een communicatie- en entertainmentsysteem geplaatst, waardoor passagiers via breedband kunnen internetten, gebruikmaken van mobiele telefoondiensten en live televisiekijken. Lees verder.
  • Een bomaanslag op de auto van een populaire tv-journalist is een nieuwe klap voor de pogingen van de centrumrechtse regering van Bulgarije om een einde aan de wetteloosheid in het land te maken. De aanslag vond donderdagavond plaats, maar is vrijdag pas bekendgemaakt. Niemand raakte gewond. Lees verder
  • Apple mag iPads en iPhones die gebruikmaken van 3G-technologie, gewoon blijven verkopen in Nederland. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vandaag bepaald. Lees verder.
  • René van der Gijp keert maandag nog niet terug op de buis. Dat liet zijn manager laten weten aan RTL Boulevard. De sidekick van Voetbal International zou na een afwezigheid van enkele weken vanwege oververmoeidheid zijn rentree maken in het populaire tv-programma, maar de oud-profvoetballer ziet ervan af. Lees verder.
  • Burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf dreigt internetjournalist Brenno de Winter voor de rechter te slepen. De Winter is niet ingegaan op het ultimatum van Vlecken om af te zien van openbaarmaking van privacygevoelige gegevens. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. Het ultimatum liep vrijdagmiddag om 5 uur af. Lees verder.