Kort medianieuws 16 april 2012

 • bnnDe zomervakantie is al in ieders gedachten, zo ook bij de makers van 3 op Reis. Daarom komt BNN met een speciale zomereditie van het populaire reisprogramma. Lees verder.
 • Het hoofdgebouw van Radio Kootwijk is zaterdag heropend. De monumentale kathedraal van het voormalig zendstation is gerestaureerd en geschikt gemaakt voor grote evenementen. Lees verder.
 • Een Amerikaanse rechter heeft bepaald dat de 25 petabyte aan MegaUpload-data voorlopig niet gewist hoeft te worden. De rechtbank riep alle betrokken partijen in de zaak op om alsnog onderling tot overeenstemming te komen. Lees verder.
 • The Voice of Holland 3 is vanaf oktober dit jaar op televisie te zien. Dat hebben coaches Nick & Simon vandaag losgelaten in het RTL4-programma Life 4 You. Lees verder.
 • Het Bloemencorso is komende zaterdag live te volgen via de website van Omroep West. TV West brengt op zondag 22 april traditiegetrouw een uitgebreid verslag van het 65ste Bloemencorso van de Bollenstreek. lHet Bloemencorso is komende zaterdag live te volgen via de in Voorhout geplaatste camera van de website Omroepwest.nl. De uitzending via internet start rond 11.15 uur en duurt naar verwachting ruim een uur. West op ZondagTV West doet uitgebreid verslag van het Bloemencorso voor de Bollenstreek in een speciale aflevering van de documentaireserie West op Zondag die op zondag 22 april vanaf 17.05 uur te zien is.
 • Volgens Martijn Vroom, de voorzitter van de OLON (Organisatie Lokale Omroepen Nederland) zit Radio Schiedam in de kopgroep van de lokale omroepen in Nederland. Vroom zei dit zaterdag in het programma Passage 12 toen hij de omroep feliciteerde met het 25-jarig bestaan. Lees verder.
 • De opleiding journalistiek van hogeschool Windesheim in Zwolle hoeft niet dicht. De accreditatieorganisatie NVAO is positief over het ingediende herstelplan om het eindniveau te waarborgen. Lees verder.
 • De voormalig AVRO-diskjockey Romeo A. is maandag veroordeeld tot een half jaar celstraf, waarvan 2 maanden voorwaardelijk, voor het maken en bezitten van kinderporno. De rechtbank in Utrecht sprak de 57-jarige man vrij van de aanranding van een 16-jarige jongen. Lees verder.
 • Ageeth Scherphuis is maandag op 79-jarige leeftijd in Amsterdam overleden. Dat heeft familie van de voormalig omroepster en journaliste bekendgemaakt. Lees verder.
 • Zomergasten zal dit jaar niet gepresenteerd worden door Jelle Brandt Corstius. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt via Twitter. Hij wenst zijn “opvolg(st)er veel succes en plezier”. Brandt Corstius presenteerde in 2010 en 2011 het VPRO-programma. 
 • Het bel-me-nietregister werkt goed, maar kan nog meer irritaties voorkomen als de consument beter wordt ge├»nformeerd. Dat schrijft minister Maxime Verhagen (Economisch Zaken) maandag aan de Tweede Kamer, op basis van een evaluatie van het in oktober 2009 ingevoerde systeem. Lees verder.
 • Klanten van Vodafone ervaren nog steeds problemen na de brand twee weken geleden in een verdeelstation in Rotterdam Noord-West. Klanten van het telecombedrijf melden nog steeds dat sms’jes soms niet aankomen. Lees verder.
 • Oud-journalist en muzikant Cor van Mulligen is afgelopen vrijdag in zijn woonplaats Almere overleden. Bij hem was enkele jaren geleden een niertumor geconstateerd. Afgelopen maanden was hij enkele keren in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Van Mulligen is 67 jaar geworden. Lees verder.