Kort medianieuws 16 juni 2011

  • bnnBNN komt met een programma waarin social media-verslaafden op de hak worden genomen. De tv-show gaat Truman heten, zo liet Nederland 3 weten. Social media-verslaafden zijn mensen die gedurende de hele dag op websites als Facebook of Twitter laten weten wat zij aan het doen zijn en waar zij uithangen. ‘In dit programma noemen we diegene Truman en gaan we met deze Truman een goede grap uithalen’, leggen de makers uit. Lees verder
  • Het programma Het Spijt Me komt terug en John Williams gaat het presenteren. Komend najaar wordt het uitgezonden, zo meldt de presentator vandaag in de Telegraaf. Lees verder.
  • Gisteren is het on-demand film- en televisiekanaal Ximon.nl gestart met het aanbieden van video’s in Full HD TV kwaliteit. Naast recente succestitels als Sonny Boy en New Kids Turbo, zijn unieke werken van begin vorige eeuw in HD te bekijken op www.ximon.nl. In totaal maakte de filmsite gisteren 18 films beschikbaar in HD TV formaat. De prijs van de HD versie is hetzelfde als voor de gewone variant van een film. Lees verder.
  • T-Mobile gaat in Nederland 150 banen schrappen en zijn vestigingen in Breda en Amsterdam sluiten. Het callcenter verhuist van Breda naar Den Haag; online-activiteiten worden later dit jaar van Amsterdam naar de hofstad verhuisd. Lees verder.
  • Zowel de dagbladen als magazines kunnen in 2015 rekenen op meer inkomsten door digitale verspreiding van hun media op bijvoorbeeld de iPad. Maar terwijl de afnemende belangstelling in tijdschriften wellicht gekeerd kan worden door tablets, blijven de kranten het moeilijk houden. Dat wijst een nieuwe studie van onderzoeksinstantie PricewaterhouseCoopers uit. Lees verder.