Kort medianieuws 16 mei 2011

  • trosDe TROS wil het Eurovisiesongfestival volgend jaar anders aanpakken. Misschien gebeurde er tijdens het optreden van de 3JS te weinig op het podium en de schermen, zei een woordvoerster maandag. „De 3JS wilden het zelf klein houden. Ze wilden dichtbij zichzelf blijven.” Lees verder.
  • Voetbal International heeft zijn eerste iPad-special gelanceerd: een terugblik op het voorbije seizoen aan de hand van honderd opvallende momenten. De special wordt gedragen door bijna honderd foto’s van opvallende nieuwsmomenten uit het seizoen. Lees verder.
  • Jamie’s Fowl Dinners, de documentaire van kok Jamie Olivier, is volgende week maandag op de Nederlandse televisie te zien. Het programma laat de realiteit van het leven van de supermarktkip zien. Lees verder.
  • Door een storing bij Ziggo is het ethersignaal van Omroep Zuidplas enige uren uitgevallen. Inmiddels is de storing verholpen. De storing is in een schakelkast van Ziggo ontstaan. De storing was maandagmiddag rond 13.30 uur ontstaan op een locatie nabij de zender van Omroep Zuidplas. Het signaal van Omroep Zuidplas op de 107.3 en de 106.9 wordt doorgegeven via een verbinding van kabelmaatschappij Ziggo.Rond 16.00 uur is de storing verholpen en is de lokale omroep van de gemeente Zuidplas weer overal te ontvangen.
  • Ondanks internationaal protest heeft het autoritaire regime in Wit-Rusland opnieuw enkele tegenstanders van president Aleksandre Loekasjenko bestraft. Wegens haar deelname aan de betogingen tegen de frauduleuze presidentsverkiezing op 19 december veroordeelde een rechtbank in Minsk journaliste Irina Khalip maandag tot twee jaar gevangenis. Lees verder.
  • Fans van de Tour de France krijgen tijdens de komende editie van ‘la grande boucle’ een apart scherm van de NOS met daarop louter cijfers, statistieken, overzichten en achtergrondinformatie. De term ’tweede scherm’ krijgt betekenis. Lees verder.
  • NBC-network neemt ook de tweede serie van The Voice van John de Mols Talpa in productie. Dat meldde Talpa zondagavond.De eerste serie van The Voice draait net op de Amerikaanse televisiezender. Voor begin volgend jaar werkt De Mol met Mark Burnett aan de tweede reeks van de talentenshow in de Verenigde Staten, die op de maandagavond wordt uitgezonden. Talpa meldde gisteravond geen bedragen.
  • Het is nog onzeker of in de Landstrekenwijk en Warande in Lelystad glasvezel wordt aangelegd. Zondag zou het bewonersinitiatief Lelystad wil glasvezel’ 500 aanmeldingen voor een aansluiting binnen moeten hebben. Dat aantal is niet gehaald. Ongeveer 270 gezinnen hebben zich opgegeven voor een snelle internetverbinding. Lees verder.