Kort medianieuws 17 juni 2011

bbc

  • Producent John de Mol heeft talentenjacht The Voice aan de BBC verkocht. De tv-show is volgend jaar te zien op BBC One op de zaterdagavond. Dat laat Talpa, het bedrijf van De Mol, vandaag weten.  The Voice of America is sinds april bij de Amerikaanse omroep NBC te zien, met onder anderen zangeres Christina Aguilera in de jury. (ANP)
  • De kabelstoring van vrijdagochtend in Enschede bij kabelaar Ziggo is opgelost.Volgens kabelbedrijf Ziggo ging het om 5.000 tot 10.000 aansluitingen. De vermoedelijke oorzaak is een kabelbreuk, ontstaan bij werkzaamheden aan of langs het spoor in Enschede. De breuk is nog niet hersteld. Doordat het signaal is omgeleid, kunnen huishoudens het televisiesignaal echter weer ontvangen. (RTV Oost)
  • De SP wil dat de gemeente duidelijk kiest voor het behoud van AT5 als lokale nieuwszender. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens vindt dat AT5 heeft bewezen dat goede televisie niet duur hoeft te zijn. Provinciale Staten heeft inmiddels bij monde van gedeputeerde Elvira Sweet laten weten geen geld beschikbaar te willen stellen voor de zender. Aankomende woensdag spreekt de gemeenteraad verder over de toekomst van AT5. (AT5)
  • Eén schip, negen camera’s en 134 uur live televisie langs één van de mooiste kusten ter wereld. De Noorse omroep NRK is begonnen met het uitzenden van een mega-documentaire van een bootreis langs de Noorse kust. Lees verder.