Kort medianieuws 17 november 2011

google

  • Google heeft zijn langverwachte digitale winkel voor muziek wereldkundig gemaakt. Met Google Music kunnen gebruikers liedjes kopen voor 99 dollarcent, of 1,29 dollar. Gebruikers van Google Music kunnen aangekochte muziek delen via Google+. Lees verder
  • De tarieven van het Agentschap Telecom dalen in 2012, meldt het ministerie van EL&I. De tarieven worden jaarlijks in een besluit vastgelegd. De vergoedingen worden in 2012 met gemiddeld 2,73 procent verlaagd. De gemiddelde loon- en prijsbijstelling is 1,05 procent, de gemiddelde reële daling is daardoor 3,78 procent. Lees verder.
  • Opnieuw een tegenvaller voor SBS6; het nieuwe programma ‘Wat zou jij doen met die poen?’ wist gisteravond slechts 348.000 kijkers te bereiken. Een score die onder het zendergemiddelde ligt. Lees verder.
  • Cultuurglossy sneuvelt onder druk van de verslechterende advertentiemarkt.Op 15 december verschijnt het laatste nummer van Hollands Diep. De directie van de Weekbladpers zegt dat die beslissing genomen is onder druk van de verslechterende advertentiemarkt, moeten beslissen. Lees verder.
  • De Nederlandse Playboy staat helemaal niet op het punt te verdwijnen, zegt hoofdredacteur Jan Heemskerk. Eerder meldde de Belgische site Clint dat het blootblad misschien uit Nederlandse kiosken zou verdwijnen. Lees verder.
  • RTV N-H brengt nu ook het nieuws op maat per regio via Twitter en RSS. Elke regio op de website heeft vanaf nu een eigen RSS-feed en Twitter-account. Lees verder.
  • De Nederlandse markt voor mobiele telefonie is in het derde kwartaal verder gekrompen, net als in het voorgaande kwartaal. De totale omzet kwam uit op 1,52 miljard euro, een daling van 2,9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat maakte marktonderzoeker Telecompaper donderdag bekend. Lees verder.
  • Telenet gaat aan zijn Digicoder- en Digibox-settopboxen de mogelijkheid toevoegen om opnames te delen met andere Digicoder-apparaten in een huishouden. Daarnaast krijgen de settopboxen een energiebesparende modus. Lees verder.
  • Radio 538 heeft donderdag een petitie met zestigduizend handtekeningen aangeboden aan de gemeente Amsterdam. Dj Ruud de Wild en directeur Jan Willem Brüggenwirth overhandigden de steunbetuigingen aan burgemeester Eberhard van der Laan. Lees verder.