Kort medianieuws 2 augustus 2011

  • radio1De Tour ontwaakt, de Proloog en NOS Radio Tour de France – luisterden dit jaar ruim 2,1 miljoen mensen. Het totaalbereik van Nederlanders van 10 jaar en ouder die naar één of meer uitzendingen luisterden steeg hiermee naar 15%. Vorig jaar was het bereik 12%. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau De Vos en Jansen in opdracht van Radio 1. Radio 1 luisteraars beoordeelden de Radio Tour de France programma’s gelijk of beter dan vorig jaar. 
  • TMF verdwijnt niet in België. “In België zijn er nog wel plannen met TMF”, verzekert MTV dinsdag tegenover de krant De Standaard In België zijn er nog wel langetermijnplannen met TMF, verzekert Vanessa Ling van MTV Networks dinsdag. “We blijven investeren in de zender.”
  • De VRT mag volgend jaar een verlies maken van bijna 5,9miljoen euro. Dat staat in het financieel plan dat deel uitmaakt van de nieuwe beheersovereenkomst. Lees verder.
  • Een serie tv programma’s over een Amazone-stam, uitgezonden door de BBC, is ‘in scène gezet, leugenachtig, verzonnen en sterk vertekend.’ Dat zeggen twee deskundigen die zich in deze stam hebben gespecialiseerd. Lees verder.
  • RPL TV, de lokale tv-zender in Woerden is via kabelaar Ziggo nu ook via de kabel digitaal te ontvangen op kanaal 954. De Woerdense Kabelkrant met nieuws en actualiteiten wordt vanaf 3 augustus 24 uur per dag ook digitaal uitgezonden op kanaal 954.  De aansluiting op het digitale TV-pakket van Ziggo is mogelijk gemaakt door bijdragen van het VSB-fonds, de beide Lionsclubs van Woerden en de Gemeente Woerden.