Kort medianieuws 20 november 2011

kranten

  • De Iraanse censuur heeft de krant Etemad opnieuw een verschijningsverbod opgelegd. Het hervormingsgezinde blad mag twee maanden niet verschijnen omdat het leugens zou hebben gepubliceerd en regeringsfunctionarissen zou hebben beledigd. Dat hebben Iraanse media zondag gemeld.  Lees verder.
  • Het Colombiaanse leger heeft in het departement Meta in het midden van het land de belangrijkste radiozender van de guerrillabeweging FARC ontmanteld. De zendapparatuur, microfoons, computers en ander materiaal voor het maken van uitzendingen zijn in beslag genomen. Lees verder.
  • Meer dan 200 Britse labels hebben op advies van de distributeur hun muziekcollecties van de streaming audiodiensten Spotify, Simfy, Rdio en Napster verwijderd. De labels zouden te weinig verdienen aan de streaming diensten. Lees verder.
  • Topman Rupert Murdoch heeft ruim 3,6 miljoen aandelen in zijn eigen News Corp verkocht. Het gaat om aandelen zonder stemrecht, dus de 80-jarige mediamagnaat houdt dezelfde invloed op het concern. Lees verder.
  • “Viva la vida” van Coldplay is de nieuwe nummer 1 van de derde MNM 1000, de hitlijst met de beste platen volgens de MNM-luisteraars. De Britse zangeres Adele, die voor het eerst haar intrede maakte in de lijst, werd met “Someone like you” meteen naar de 3e plaats gestemd. Lees verder.
  • De producent van Dexter heeft laten weten dat Dexter nog minstens twee seizoenen zal doorgaan. “Het enorme succes van Dexter is een echt eerbetoon aan de grote prestaties van de cast, producenten, en de stuwende prestaties van Michael C. Hall,” zegt de president van SHO, de producent. Lees verder.
  • Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) wil voorkomen dat ambtenaren van zijn departement zich anoniem tegen de pers uitlaten over het ministerie. Dat zei hij in het televisieprogramma Buitenhof. Lees verder.
  • De Bergse wethouder Ton Linssen heeft bij de politie aangifte van bedreiging gedaan tegen een persoon die vorige week op de website van BN DeStem reageerde op een artikel waarin Linssen werd genoemd. Lees verder.