Kort medianieuws 22 juni 2011

vrt

  • Vanaf 2 juli maakt hitzender VRT MNM elke dag live radio vanop het strand in de Vlaamse badplaats Zeebrugge. In de MNM Summerclub kunnen luisteraars tijdens de zomermaanden ook zelf radio maken. Lees verder
  • Wetenschappers uit Amerika en Zuid-Korea hebben een apparaat gemaakt dat geuren kan creëren. Volgens hen wordt hiermee de stap richting geurtelevisie in de huiskamer een stuk reëler. Lees verder.
  • Er komt geen vervolg op de realitysoap ‘De Pfaffs’. Mogelijk komt er nog een korte afscheidsreeks, maar dan is het voorgoed gedaan met de show rond de bekende voetballersfamilie. Lees verder.
  • De in de Verenigde Staten populaire nieuwssite The Huffington Post gaat begin juli van start in het Verenigd Koninkrijk en wil nog voor het eind van dit jaar aanwezig zijn in twaalf landen. Lees verder.
  • Ziggo start dit najaar in Noordwijk met de bouw van het eerste duurzame micro datacenter. Ziggo heeft de ambitie om verspreid over het land tussen 10 en 20 regionale en lokale centra op dezelfde duurzame manier te herbouwen. Waar nieuwbouw van micro datacenters plaatsvindt, is de bouw sowieso duurzaam. Hiermee bespaart Ziggo enkele miljoenen euro per jaar aan kosten. Lees verder.
  • Na een kort ziekbed is op 71-jarige leeftijd programmamaakster, schrijfster en actrice Mary Michon overleden in haar woonplaats Amsterdam. Vanaf eind zeventiger jaren tot 2000, werkte Michon als televisiemaker bij de IKON Lees verder.
  • Voor abonnees van Interactieve Televisie van OnsBrabantNet wordt de kijkplezier beleving nu extra verhoogt. OnsBrabantNet breidt het HD-aanbod uit met onder andere Eén HD, Ketnet/Canvas HD en BBC HD. Ook het Plus pakket krijgt vijf extra zenders. Daarnaast kan de consument Brava 3D tijdelijk gratis ontvangen en wordt de “Uitzending Gemist promotie” verlengt tot 31 december 2011. Lees verder.
  • De Vlaamse televisiezender VT4 lanceert met VT4 Mobile een eigen prepaid gsm-aanbod. Dat heeft de zender vanmiddag bekendgemaakt. Lees verder.