Kort medianieuws 26 mei 2011

youtube

  • Wereldwijd worden inmiddels meer dan 3 miljard filmpjes per dag bekeken op videowebsite YouTube. Dat is een stijging van 50 procent ten opzichte van vorig jaar, maakte YouTube woensdag bekend.  Gebruikers van YouTube plaatsen op dit moment meer dan 48 uur aan video per minuut op de site. Dat is een toename van 37 procent over de laatste zes maanden en een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden. YouTube is een van de grootste websites ter wereld en bestaat deze maand precies zes jaar. Internetgigant Google kocht YouTube vijf jaar geleden, een jaar na de oprichting, voor 1,65 miljard dollar (1,17 miljard euro). (ANP) 
  • Evert ten Napel (67) is officieel al twee jaar met pensioen, maar duikt nog regelmatig op televisie en radio, bij Studio Sport en Langs de Lijn. Elke maandag presenteert de meest geliefde én gehate voetbalcommentator met dochter Carrie het sportprogramma Sparren op Omroep Gelderland. ‘De sleet zit er nog niet op.’ Lees verder.
  • Bij de Franstalige omroep RTBF wordt donderdag gestaakt. Door de 24 urenstaking, die woensdag om middernacht start, zullen alle nieuwsuitzendingen op radio en tv ingekort worden. De tv-programma’s worden vervangen door heruitzendingen en films, terwijl op de radio continu muziek zal te horen zijn. Lees verder.
  • De allerlaatste Oprah Winfrey Show is woensdag uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Het baanbrekende praatprogramma was sinds 1986 op de buis. Lees verder.
  • Panasonic introduceerde afgelopen dinsdag tijdens het Roland Garros tennistoernooi haar nieuwe professionele AG-3DP1 camera. Geen toeval, want Panasonic is partner van dit evenement, dat ook dit jaar weer in 3D wordt geproduceerd. Hardware.Info kreeg een kijkje achter de schermen bij de live 3D productie van het meest prestigieuze graveltoernooi ter wereld. Lees verder.