Kort medianieuws 27 januari 2012

  • kpnNa UPC hebben ook T-Mobile en KPN bekendgemaakt The Pirate Bay niet vrijwillig te blokkeren. Dat laten de providers vrijdag aan NU.nl weten. “Donderdag heeft T-Mobile aan het einde van de dag een brief naar Stichting Brein gestuurd in antwoord op hun blokkeringsverzoek”, aldus een woordvoerder van T-Mobile. Lees verder.
  • Penningmeester Arnold Langenberg van Stichting Lokale Omroep Dronten (SLOD) heeft dinsdag 17 januari de sleutel in ontvangst genomen van De Helling 15 te Dronten. De komende weken zal in dit pand de nieuwe studio van de omroep gerealiseerd worden. Lees verder.
  • In grote delen van Limburg is vrijdagmiddag het televisiesignaal van L1TV via Ziggo uitgevallen. Het ging zowel om digitale als analoge televisie. Door nog onbekende oorzaak ging het beeld van L1TV rond half zes op zwart. De storing duurde bijna een half uur. L1TV was overigens wel via internet te volgen.
  • Een ambtenaar van de gemeente Enschede probeert een ton bij elkaar te krijgen voor de 3FM-actie Serious Request, eind dit jaar in Enschede. De actie in de week voor kerst concentreert zich rond drie radiomakers in het zogenoemde Glazen Huis, dat dit jaar op de Oude Markt komt te staan. Lees verder.
  • Het is nog niet duidelijk wat de staking zal betekenen voor de VRT. Directie en vakbonden zijn het niet eens geraakt. De directie heeft begrip voor wie wil staken, maar wil de programmering maximaal vrijwaren en de staking zo onder de aandacht brengen. Lees verder.
  • Nog nooit zijn er zoveel tv-series opgenomen in New York als vorig jaar. De Amerikaanse miljoenenstad was het decor voor een recordaantal van 23 primetime series, zoals Sex and the City en Seinfeld. Tien jaar geleden waren dat slechts negen series, meldde burgemeester Michael Bloomberg op de set van Gossip Girl. Lees verder.
  • Marc-Marie Huijbregts is vanaf 24 april te zien in het AVRO-programma De Nieuwe Rembrandt. Lees verder.
  • Het besluit van Twitter om nationale filters te gaan inzetten, heeft geleid tot een storm van protest. „Censuur”, klaagde de mediagroep Reporters Zonder Grenzen vrijdag. „Erg slecht nieuws voor de online vrijheid van meningsuiting.” Lees verder.