Kort medianieuws 28 april 2011

  • telefonieMinister Maxime Verhagen (Economische Zaken) wil dat bepaalde internetdiensten op smartphones, ofwel mobieltjes waarmee je het internet op kan, ”tegen redelijke voorwaarden” beschikbaar blijven voor consumenten. Lees verder.
  • De media- en entertainmentgroep Studio 100 wil via de uitgifte van obligaties zeker 30 miljoen euro, en mogelijk 40 miljoen, ophalen. Dat wordt woensdagavond bevestigd bij Studio 100. Lees verder.
  • Tijdens Koninginnedag in Weert op 30 april 2011 zendt WeertFM ruim 24 uur live uit vanuit zowel de studio, als een speciale mobiele studio aan de Langpoort. Lees verder.
  • Tijdens het Life I Life festival tijdens Konningenacht in de binnenstad van Den Haag kan men vrijdagavond vanaf 19 uur mee luisteren via de evenementenfrequentie FM 107.6 MHz. Zenderexploitant ProFM heeft hiervoor een tijdelijke zendinstallatie geplaatst in het centrum van Den Haag.
  • “Er moet veel meer ondernemerschap in Graafschap TV”, zei Hennie van der Most woensdagavond tijdens de talkshow van Optimaal FM op de Zakenmanifestatie van De Graafschap. “Het moet een bedrijf zijn.Ik kan de uitzendingen in mijn woonplaats Gorssel zien maar het moet veel beter.” Lees verder.
  • AT5-cameraman Frank Buis heeft van de politie een opsteker gekregen voor de wijze waarop hij de afgelopen twaalf jaar overvallers, zakkenroller en dieven heeft helpen pakken. Buis staat op plaats twee op de lijst van belangrijkste ‘heterdaad’-helpers.
  • De overname van VT4 en Vijftv door De Vijver is een positieve ontwikkeling in het medialandschap die nieuwe kansen creëert, ook voor de VRT. Dat was de teneur tijdens het mediadebat vanmiddag in het Vlaams Parlement. Al zal de openbare omroep het wel met minder marktaandeel moeten doen, luidt het. Lees verder.