Kort medianieuws 28 maart 2012

kranten

 • Over een paar weken is duidelijk of dagblad De Pers inderdaad een digitale doorstart maakt. Hoofdredacteur Jan-Jaap Heij zegt dat het voor de helft zeker is. Lees verder.
 • Door een oproep van de Poolse presentator Szymon Majewski heeft het Polenmeldpunt van de PVV maandag uren platgelegen. Lees verder.
 • De bekende rode tafel, het stapeltje roze papier en het zo neutraal mogelijk voorlezen van het nieuws: als Journaal-ritueel behoort dit binnenkort tot de verleden tijd. Presentatoren Sacha de Boer en Rob Trip zullen vanaf eind mei gaan rondlopen in de studio, kaartjes in de hand, om het nieuws ‘in spreektaal’ te vertellen. Lees verder.
 • Warburg Pincus en Cinven, de private eigenaren van Ziggo die het kabelbedrijf vorige week naar de beurs brachten, hebben ieder nog ongeveer 28 procent van de aandelen Ziggo in handen. Lees verder
 • Dit jaar zullen er in de Verenigde Staten voor het eerst meer films via het internet gestreamd worden, dan dat er dvd’s en Blu-rays verkocht zullen worden. Dat blijkt uit een studie van statistiekenbureau Screen Digest. Lees verder.
 • Presentatrice en journaliste Helge Prinsen vecht haar schorsing en ontslag bij Omroep Zeeland aan.Bij de Middelburgse rechtbank diende dinsdagmiddag een kort geding waarin ze eist dat ze weer aan het werk mag.  Lees verder.
 • De Handelsovereenkomst ter bestrijding van namaak (ACTA) wordt niet voorgelegd aan het Europese Hof van Justitie. Dat heeft het Europese Parlement vandaag besloten. Lees verder.
 • News Corp, het mediaconglomeraat van Rupert Murdoch, heeft in Australië zijn concurrenten op het gebied van betaaltelevisie jarenlang stelselmatig en doelbewust gesaboteerd. Dat schrijft de Australian Financial Review. Lees verder
 • Traffic Radio breidt de programmering uit met een mkb-programma voor en door ondernemers in samenwerking met De Zaak en Direct Payrolling. Lees verder.
 • De luchtopnamen die voor Nederland van Boven werden gemaakt, komen beschikbaar voor particulier gebruik. De redactie van Nederland van Boven heeft drie uur ruw materiaal geselecteerd, gerangschikt op thema en ondergebracht in tien verschillende pakketjes die via de VPRO webwinkel gratis kunnen worden gedownload. Lees verder.
 • Vanaf 29 maart komt Sundance Channel te vervallen in het Delight en HD pakket van kabelaar CaiWay. De zender was te vinden op voorkeuze 190 en 420. Sundance Channel is voortaan te zien via Film1 Sundance Channel in het Film1 (€ 12,95 per maand) of Film1 Sport1 pakket (€ 20,95 per maand). Eerder gaf de kabelaar CaiWay aan dat ondanks de samenwerking tussen Sundance Channel en Film1 de zender Sundance Channel als zelfstandige zender actief zou blijven via het kabelnetwerk van CaiWay. 
 • Mobiel internetten in het buitenland wordt vanaf 1 juli een stuk goedkoper. Niet zo goedkoop als de Europese Commissie aanvankelijk gepland had, maar desondanks kunnen vakantiegangers deze zomer een stuk geruster hun e-mail checken wanneer ze over de landsgrenzen trekken. Lees verder.
 • De eerste twee seizoenen van de Deense detectiveserie The Killing worden komende zomer dagelijks uitgezonden bij de publieke omroep. Elke avond om 22:45 uur, na Nieuwsuur, staat een aflevering van de hooggewaardeerde serie gepland. Lees verder.