Kort medianieuws 4 juli 2011

  • telefonieVanaf 2014 mag het verbruiken van 1 MB aan mobiele data in het buitenland niet meer kosten dan 50 cent. Eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) wil de kosten van gsm-gebruik in het buitenland flink verlagen. Lees verder.
  • Twee lichamen zonder hoofd zijn bij een tweetal Mexicaanse kranten op de stoep gegooid. De lijken werden vergezeld van dreigementen aan het adres van Mario Lopez Valdez, gouverneur van de noordwestelijke deelstaat Sinaloa, en de burgemeester van Mazatlan, Alejandro Higuera. Lees verder.
  • Op maandag 11 juli tonen de verschillende radio- en televisienetten van de VRT wat de Vlaamse muziek- en filmwereld in zijn mars heeft. Naar aanleiding van de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap brengen de netten elk op hun eigen manier een ode aan Vlaams talent. Lees verder.
  • Het was even schrikken toen een twitterbericht van Fox News de wereld werd ingestuurd. President van de Verenigde Staten, Barack Obama zou zijn neergeschoten. Het bleek echter al snel om een actie van hackers te gaan. Lees verder.
  • De Franse schrijfster en journaliste Tristane Banon gaat een aanklacht indienen tegen de voormalige IMF-topman Dominique Strauss-Kahn wegens een vermeende aanranding in 2002. Lees verder.
  • In de eerste halfjaar van 2011 zijn wereldwijd 51 journalisten gedood tijdens hun werk. Dat zijn er drie minder dan in dezelfde periode vorig jaar, meldde het International Press Institute (IPI) maandag aan het Oostenrijkse persbureau APA. Lees verder.
  • De gegevens van honderden sollicitanten bij VTM hebben maandag heel even online gestaan. ‘Dat kwam door een technische fout’, aldus VTM-woordvoerster Sara Vercauteren. ‘Ondertussen is die opgelost, maar we bieden wel onze excuses aan.’ Lees verder.