Kort medianieuws 4 november 2011 – deel 2

kranten

  • Een journalist van The Sun, een van de Britse kranten van mediamagnaat Rupert Murdoch, is gearresteerd op verdenking van het omkopen van politieagenten. De arrestatie volgt op het onderzoek naar het wijdverbreide afluisterschandaal bij kranten van Murdoch. Lees verder.
  • Google heeft zijn zoekalgoritme fors aangepast. Recente content wordt zwaarder meegewogen in zoekresultaten. De aanpassing heeft een impact voor 35 procent van de huidige zoekopdrachten. Lees verder.
  • CBS-baas Leslie Moonves heeft gezegd dat Apple de omroep benaderd heeft voor een streaming tv-dienst op basis van het delen van reclamegelden. CBS heeft dat aanbod echter afgeslagen omdat het bedrijf het licenseren van content prefereert. Lees verder
  • Telecomaanbieder KPN heeft de aanvraag en uitgifte van nieuwe veiligheidscertificaten voor websites voorlopig stopgezet. Het bedrijf houdt er rekening mee dat er is geknoeid met een server van de website waar bedrijven informatie kunnen vinden over de certficaten. Dit maakte KPN vandaag bekend. Lees verder.
  • Ziggo stopt vanaf 1 februari met het doorgeven van vijf verrassingszenders in haar digitale televisiepakket. “Omdat blijkt dat de meeste abonnees van Alles-in-een Plus en Extra ook TV Plus en Extra in hun pakket hebben, en dus de verrassingszenders al standaard ontvangen, stoppen we na 1 februari 2012 met het aanbieden van deze zenders”, aldus Ziggo
  • Reggefiber en de gemeente Amersfoort hebben een unieke overeenkomst getekend. De netwerkleverancier maakt het nu mogelijk dat consumenten en bedrijven via het glasvezelnetwerk een eigen virtueel netwerk (VLAN) kunnen realiseren. Lees verder.
  • Omroep West en Den Haag TV zenden de intocht van Sinterklaas in de haven van Scheveningen dit jaar live op tv uit. De uitzending is te zien op zaterdag 12 november van 11.00 tot 12.00 uur. Ook wordt er een samenvatting van de aankomst gemaakt. Lees verder.
  • Joop Daalmeijer wordt de nieuwe voorzitter van de Raad voor Cultuur. Dat heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vrijdag laten weten. Daalmeijer volgt Els Swaab op, die deze zomer haar vertrek aankondigde uit protest tegen het cultuurbeleid van het kabinet. Lees verder
  • Fusies omroepen zijn lood om oud ijzer. Veel gedoe over fusies omroepen, maar een structurele oplossing komt er niet. De publieke omroep blijft vals concurreren Lees verder.
  • De PVV heeft het voorstel om de onverkochte frequenties voor mobiel internet te bundelen met de 900 Mhz-band deze week mede ingediend voor een nieuwe telecompartij die onbeperkt internet en mobiele telefonie wil aanbieden. Lees verder.