Kort medianieuws 6 juni 2011

  • krantenWegens technische problemen op de drukkerij van het blad De Telegraaf zal een aantal abonnees de krant maandag later op de dag ontvangen. Dat heeft De Telegraaf gemeld zijn website.  De storing ontstond in de nacht van zondag op maandag, maar was maandagochtend verholpen, aldus een medewerker. Het is niet duidelijk hoeveel abonnees hun krant later krijgen. In Amsterdam verscheen de papieren krant wel. De digitale editie van De Telegraaf is door de storing nu voor iedereen beschikbaar. 
  • De Nederlandse Vereniging van Journalisten wil opheldering over een infiltrant van de AIVD. Die zou zich hebben voorgedaan als journalist, om zo Peter Janssen uit Vught, beter bekend als de Vegan Streaker, zeer nauw in de gaten te houden. Lees verder.
  • Op de slutwalk in Amsterdam afgelopen zaterdag is verslaggever Jelte van GeenStijl TV aangevallen. Met de slutwalk werd actie gevoerd voor seksuele vrijheid en tegen intolerantie. Tijdens de tocht kwam een vrouw op de verslaggever af en probeerde de microfoon af te pakken, terwijl een ander de camera probeerde te bedekken met een roze doek.Volgens GeenStijl hadden de activisten de cameraploeg opgewacht. (AT5)
  • De Europese website van Sony is opnieuw gehackt, zo meldde het technologieconcern maandag vanuit Tokio. De krakers hebben geen persoonlijke gegevens gestolen of op het internet gepubliceerd, aldus een woordvoerster van het bedrijf. Lees verder.
  • Het eerste strandfeest van Radio 538 in IJmuiden aan Zee op 9 juli lijkt een schot in de roos. Volgens de organisatie gaat het hard met de verkoop van de vijftienduizend kaartjes voor het eerste strandfeest op ‘het nieuwe Ibiza van Nederland’. 538 waarschuwt zelfs voor oplichters. Lees verder.
  • Het Leidsch Dagblad start nog deze maand een lezersproef met een krant op tabloid formaat. De afgelopen jaren schakelen steeds meer landelijke en regionale kranten over op het handzamere formaat. Bij het Leidsch Dagblad loopt de discussie ook al langer, eerder was het de bedoeling om vorig jaar april al over te schakelen. (via Sleutelstad)