Kort medianieuws 6 oktober 2011

bnn

  • BNN zendt het concert ter ere van Michael Jackson zaterdag toch niet uit. Michael Forever, met optredens van onder anderen Christina Aguilera en Jamie Foxx, zou live zijn te volgen op Nederland 3, maar kan geen doorgang vinden vanwege problemen met de uitzendrechten. Lees verder
  • Nieuwsuurpresentator Twan Huys heeft de Sonja Barend Award voor het beste tv-interview het afgelopen seizoen gewonnen. Dat meldde de VARA. Huys krijgt de prijs voor zijn interview met Thom Karremans, de voormalige luitenant-kolonel van Dutchbat. Lees verder.
  • Een driedelige documentaire over het omvangrijke oeuvre van Kees Van Kooten en Wim de Bie maakt deel uit van de top 10 van programma’s die de VPRO donderdag presenteerde voor komend winterseizoen. Lees verder.
  • Uitgeverij Sanoma overweegt compensatie voor de uit de hand gelopen migratie van bijna 400.000 weblogs naar een nieuwe omgeving. Nog altijd zijn veel weblogs niet online, en veel bloggers hebben de wijk naar eigen domeinen genomen. Lees verder
  • Kabelaar Delta stopt per 1 november met de doorgifte van Classic TV via haar digitale pakket. “De aanbieder van Classic TV, het kanaal met populaire klassieke muziek, heeft besloten per 1 november te stoppen met de doorgifte van haar programma’s. Dit om voor hen moverende redenen. Classic TV is/was te bekijken via kanaal 212.”, aldus Delta.
  • Reggefiber heeft deze week een definitief ‘ja’ gegeven voor de aanleg in drie plaatsen. Het gaat om Putten, Apeldoorn en de gemeente Horst aan de Maas (Limburg). Lees verder.