RTL stopt met ‘RTL Late Night’ en samenwerking Twan Huys

RTL stopt na vanavond met het programma ‘RTL Late Night’ met Twan Huys. Dit maakt het mediabedrijf vandaag bekend. Maandagavond 4 maart is de laatste uitzending.

Samenwerking stopt

Met het stoppen van RTL Late Night op RTL 4 eindigt ook de huidige samenwerking met Twan Huys. Het programma ging in september vorig jaar van start als opvolger van RTL Late Night met Humberto Tan.

“Niet gelukt om kijker te binden”

RTL CEO Sven Sauvé: “We hebben altijd aangegeven dat we het programma de tijd wilden geven om te groeien. Twan en zijn redactie hebben keihard gewerkt om het programma tot een succes te maken. Helaas moeten we concluderen dat het ondanks alle inzet niet is gelukt om de kijker aan het programma te binden. Ik heb bewondering voor de gedrevenheid en betrokkenheid van Twan die van begin tot eind onverminderd is gebleven. Dat tekent zijn professionaliteit en ik dank hem daarvoor. De deur bij RTL staat altijd voor hem open.

“Jammer”

Presentator Twan Huys reageert als volgt op het stoppen van ‘RTL Late Night’: “Met veel enthousiasme en energie ben ik samen met RTL in september 2018 begonnen aan een nieuw en groot avontuur. Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken. Ik vind het heel jammer dat er nu een einde komt aan ‘RTL Late Night’ en ik wil vooral mijn redactie bedanken voor de tomeloze inzet.”

Vanaf dinsdag 5 maart wordt het half elf tijdstip ingevuld met nieuwe afleveringen van ‘Een Nieuw Leven In De Zon’. RTL en Huys geven aan open te staan voor toekomstige projecten. Het late avond tijdslot bij RTL 4 wordt in het najaar met een nieuw programma ingevuld.