RTL vervangt Humberto Tan door Twan Huys bij RTL Late Night

Twan Huys wordt met ingang van het nieuwe televisieseizoen in september het gezicht van RTL 4’s RTL Late Night. Huys vervangt hiermee Humberto Tan bij het late night-televisie programma van RTL 4. Tot de zomer blijft Humberto ‘RTL Late Night’ presenteren, om zich daarna te richten op andere programma’s bij de zender.

“Opnieuw uitvinden”

Erland Galjaard, Algemeen Programmadirecteur RTL, in een persbericht over zijn keuze voor Twan Huys: “Met alle veranderingen in medialand, waar veel in dezelfde vijver wordt gevist, is een nieuwe aanpak noodzakelijk. Dat bedenken, opzetten en de juiste mensen aan boord krijgen kost tijd. Elke werkdag een programma maken op de late avond is topsport en een geweldig interessante uitdaging voor redactie en presentatie.

Met Twan en zijn vaste hoofdredacteur Marij Janssens halen we journalisten van formaat in huis, programmamakers vooral, die met hun brede kennis en gevarieerde achtergrond de aangewezen personen zijn om ‘RTL Late Night’ naar de volgende fase te brengen.

Niet mee eens

Humberto Tan zelf liet woensdagavond blijken niet eens te zijn met de keuze van Galjaard. “Een beslissing van de zenderleiding waar ik het niet mee eens ben”, aldus Tan in het televisieprogramma RTL Late Night.

Kijkcijfers

Het televisieprogramma RTL Late Night kampte de laatste maanden met tegenvallende kijkcijfers en er werd al volop gespeculeerd over een nieuwe presentator voor het televisieprogramma. De naam van Beau van Erven Dorens ging rond in de Hilversume wandelgangen, omdat hij in de smaak viel als gastheer van de afgelopen zomervariant RTL Summer Night.

Twan Huys

Twan Huys (53) verruilt na 25 jaar de publieke omroep voor de presentatie van RTL Late Night. De presentator is bekend van de programma’s Nieuwsuur en College Tour.

Video:

Humberto Tan kondigt zijn afscheid aan in RTL Late Night: