Kort medianieuws 7 juni 2011

  • avroFrits Sissing gaat na vier jaar weer het televisieprogramma Opsporing Verzocht presenteren. Dat meldt het AD dinsdag. Hij volgt de huidige co-presentator Sipke Jan Bousema op, die eerder aangaf met het AVRO-programma te willen stoppen. Lees verder.
  • Op 26 juni 2011 zal Skunk Anansie optreden op de bouwplaats van Ziggo Dome, een toekomstige concertlocatie in Nederland. Dit optreden van Skunk Anansie is onderdeel van hun nieuwe tour, maar is tevens de eerste in een reeks van speciale Ziggo Under Construction Concerten. Muziekliefhebbers die het concert willen bijwonen kunnen kans maken op tickets door deel te nemen aan een prijsvraag. De actie zal de aankomende weken in diverse media opduiken.  https://www.ziggo.nl/#special
  • De Belgische auteursrechtenorganisatie Sabam wil dat de internetproviders een vergoeding betalen voor de content die online wordt geconsumeerd. Dat heeft de organisatie gezegd bij de voorstelling van zijn jaarcijfers Lees verder.
  • Mark Labrand heeft zijn contract bij Radio 538 voor onbepaalde tijd verlengd. Sinds 2008 presenteert hij een programma op zaterdag- en zondagavond. Ook is Labrand iedere zondagochtend te horen met het programma D’r Uit.
  • Het tv-programma Vrije Geluiden (VPRO) krijgt de Jazz Media Award 2011. De vakjury kende de prijs toe aan het volgens haar ‘voortreffelijke muziekprogramma’. Dat is dinsdag meegedeeld. Het programma is te zien op de zondagochtend.
  • De Financial Times is wekenlang in gesprek geweest met Apple, over de vraag of ze het iTunes-abonnementensysteem voor kranten en tijdschriften gaan gebruiken. maar de beslissing lijkt nu gemaakt: de financiële krant kiest voor een HTML5-webversie van de krant, in plaats van een app. Lees verder.
  • Steven ten Have, de beoogde voorzitter van de nieuwe raad van commissarissen (rvc) van Ajax, wil met commissaris Johan Cruijff spreken over diens wekelijkse column in De Telegraaf. Dat meldt Het Parool. ‘Eenheid in leidinggeven is belangrijk, maar spreken met één mond is dat ook,’ zei Ten Have gisteren tegen de NOS. Lees verder.
  • De Amerikaanse tv-zender NBC heeft de uitzendrechten verworven van de Olympische Spelen van 2014, 2016, 2018 en 2020. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) dinsdag bekendgemaakt. Lees verder.