Kort medianieuws 7 november 2011

google

  • Google zou plannen hebben om televisie aan te bieden via de kabel in de Verenigde Staten. De internetgigant heeft een kabelexpert ingeschakeld om de mogelijkheden te bekijken. Lees verder.
  • In zijn woonplaats Maastricht is Jean-Luc Groenteman, programmamaker en technicus van L1 Radio en TV, overleden. Hij was 42 jaar. Hij bezweek in de nacht van zondag op maandag aan een ernstige ziekte die zich enkele maanden geleden openbaarde. Lees verder.
  • De terugkeer van Paul de Leeuw op zaterdagavond primetime heeft nog niet geleid tot hoge kijkcijfers voor Nederland 1. Sterker nog, het programma verliest met de week tienduizenden kijkers. Dat blijkt uit gegevens van KijkOnderzoek. Lees verder.
  • News-Service Europe, één van de grootste Europese usenetproviders, heeft per direct zijn activiteiten stopgezet. Op de website van de usenetprovider staat een mededeling met de uitleg waarom het gestopt is. Lees verder.
  • Het Geluid van Q-music geraden bij een recordbedrag van €63.500. Vandaag, om 15.40 uur, raadde Mario Ploeger uit Renkum Het Geluid van Q-music. Zijn antwoord ‘een telefoon in een beschermhoesje klikken’ werd door De Jury van Het Geluid goedgekeurd. Niet eerder liep het bedrag voor Het Geluid zo hoog op. Kristel en Jeroen zullen morgenochtend tussen 08.00 en 09.00 uur, tijdens de Goeiemorgenshow, de cheque officieel overhandigen aan Mario. Lees verder.