Kort medianieuws 8 juli 2011

  • avroJort Kelder is vanaf het najaar te zien bij de AVRO. Voor de zender gaat hij het programma Hoe Heurt ’t Eigenlijk? presenteren. De presentator onderzoekt het verschil tussen de etiquette van de oude en nieuwe rijken in Nederland. De eerste aflevering moet op 13 oktober te zien zijn, twittert Kelder. Lees verder
  • Van 16 t/m 24 juli wordt de World Matchplay gehouden in de prachtige Empress Ballroom van de Winter Gardens in Blackpool. RTL7Darts.nl zal het hele toernooi voor u op de voet volgen via de live stream Lees verder.
  • SBS 6 zal vanaf het nieuwe seizoen niet langer sport uitzenden. De uitzendrechten die de zendergroep in zijn portefeuille heeft, worden voortaan benut door Veronica. Het gaat onder andere om de KNVB-beker maar ook enkele oefeninterlands van het Nederlands elftal. Daarvoor werd de programmering op SBS 6 telkens opengebroken, waardoor de zender soms een liveshow van Popstars oversloeg. Dat is vanaf 2011/12 dus verleden tijd. Lees verder.
  • UPC’s nieuwe topman Robert Dunn denkt 1000 megabits per seconde over de kabel te kunnen jagen, tegenover de 6,5 die de gemiddelde Nederlander nu gebruikt. Hij denkt niet dat het nodig is de komende jaren aan de 32 analoge zenders te morrelen. De Schot lijkt niet toevallig de nieuwe baas, hij lijkt de ideale man om ooit Ziggo en UPC te integreren. Lees verder.
  • D66 vraagt aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Buma/Stemra onder curatele te plaatsen. De auteursrechteninner wordt slecht bestuurd en heeft een onwenselijke monopoliepositie. Lees verder.