Kort medianieuws: Qcollege, The Passion, Ketnet en meer

Kort medianieuws met aandacht voor Qcollege, The Passion, Ketnet, De Slimste Mens, ALLsportsradio en meer

 • Qcollege start vanaf vandaag wederom de zoektocht naar nieuw talent. Qcollege is hét opleidingsprogramma van Qmusic dat talenten de mogelijkheid biedt om praktijk- en theorielessen in radioproductie en mediatraining te volgen. Nieuw dj-talent krijgt hiermee de unieke kans aangeboden om een plek te veroveren bij de nationale radiozender.
 • Financieel persbureau Bloomberg is op dinsdag begonnen met de uitvoering van een reorganisatie, die zo’n 80 journalisten hun baan zal kosten. Dat Bloomberg veranderingen ging doorvoeren hing al in de lucht. Lees verder
 • Na Wie is de Mol en Expeditie Robinson brengt Just Games dit najaar een gloednieuw bordspel uit, gebaseerd op de gelijknamige populaire spelshow: De Slimste Mens ter Wereld. Met meer dan 6.000 verrassende vragen en antwoorden brengt het bordspel De Slimste Mens Ter Wereld vermaak voor 2 tot en met 4 spelers.
 • Ketnet haalt vanaf 7 september de allereerste afleveringen van “Samson & Gert” van onder het stof en zendt ze opnieuw uit. Sinds de uitzending tussen 1990 en 1995 zijn ze nooit meer op tv geweest.
 • Opnieuw is het Buzzcapture gelukt om via een social media analyse afvallers van het populaire RTL programma Expeditie Robinson te ontmaskeren. Dit ondanks een hoge boete van 100.000 euro voor het uitlekken van winnaars of verliezers van het programma.
 • Uit een social media analyse van Buzzcapture blijkt dat sommige deelnemers berichten plaatsten op Instagram en Twitter, terwijl de overige kandidaten nog op het eiland zaten
 • Huub Paulissen stopt per 1 oktober na negen jaar als hoofdredacteur van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad. De 56-jarige Paulissen krijgt een nieuwe baan als projectmanager portfolio bij de directie van Concentra, eigenaar van Media Groep Limburg (MGL).
 • VTM-presentatrice Ann Lemmens gaat op zaterdagavond het programma “Saturday night special” presenteren op QMusic. De radiozender voert grote vernieuwingen door. Eerder deze maand werden ook Sean Dhondt en Sam De Bruyn aangetrokken. Lees verder
 • De Sportpaleis Group en de Hasseltse discotheek Versuz beginnen elk een eigen radiozender. De twee delen de Antwerpse radiofrequentie 107 FM. Sportpaleis FM moet de luisteraars warm maken voor concerten, terwijl Versuz Radio het imago van de danstempel moet versterken. Lees verder
 • De zesde editie van The Passion zal komend jaar op 24 maart in Amersfoort worden opgevoerd. De moderne uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus landt daarmee in de provincie Utrecht. Dat maken de omroepen EO en KRO/NCRV woensdag bekend.
 • Filmstudio Millennium Films heeft in de Amerikaanse staat Oregon een rechtszaak aangespannen tegen zestien individuele gebruikers van de illegale streamingdienst Popcorn Time Lees verder
 • RTV Noord heeft een vernieuwde website in gebruik genomen. RTV Noord gebruikt dezelfde look qua website als RTV Drenthe en Omroep Gelderland. Ook Omroep West gaat gebruik maken van dit type website. Resultaat van RTV Noord vind je hier.
 • Op zondag 6 september doet ALLsportsradio live verslag van de finaledag van de ABN AMRO Cup in Rotterdam. Aan deze traditionele aftrap van het hockeyseizoen nemen alle heren teams uit de hoofdklasse deel. De programmering van ALLsportsradio staat zondag 6 september tussen 13.00 en 17.00 uur geheel in het teken van deze finaledag.
 • Nederlanders kijken gemiddeld twee uur per dag naar lineaire tv, oftewel het kijken naar videocontent op het moment dat dit wordt uitgezonden. Daarmee is deze manier van televisie kijken nog steeds het meest populair. Inmiddels wordt wel 61 procent van de kijktijd besteed aan het kijken van videocontent op andere manieren, zo blijkt uit de nieuwste versie van het Dutch Consumer Video Behaviour-rapport van Telecompaper.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.