KPN brengt Chromecast-ondersteuning naar Interactieve TV-app

KPN heeft een nieuwe versie uitgebracht van haar Interactieve TV-app (iTV app). De app biedt vanaf nu ook ondersteuning om te streamen naar de Chromecast. Naast de Chromecast-ondersteuning is het vanaf nu ook mogelijk om programma’s 7 dagen terug bekijken vanuit de TV Gids.

Chromecast

In de nieuwe iTV app is nu ook de Chromecast functionaliteit ingebouwd door KPN. Wanneer er een Chromecast is aangesloten op hetzelfde netwerk waarmee de iTV app verbonden is, verschijnt er automatisch een Chromecast icoon in beeld. “Om te zorgen dat het casten van een programma naar je tv soepel en stabiel verloopt, raden we je aan om een internetverbinding te gebruiken met een snelheid van tenminste 20 mbit/s. “, aldus KPN.

TV Gids en 7 dagen terugkijken

Het is nu ook mogelijk om programma’s tot 7 dagen terug te kijken via de Gids in de app. Je kunt een programma terugkijken als deze meer dan 15 minuten geleden is afgelopen. Programma’s die je terug kunt kijken zijn in de Gids te herkennen aan de tekst “Kijk terug”.

Voor sommige zenders is het doorspoelen van uitzendingen geblokkeerd. “We mogen de doorspoelfunctie in verband met rechten niet gratis aanbieden. Wanneer je niet kunt doorspelen, wordt dit aangegeven met de melding: “Vooruitspoelen voor deze zender niet toegestaan”, aldus KPN.

Zenderlijst

Het is nog niet mogelijk om de persoonlijke zenderlijst van de tv-ontvanger te bekijken in de Interactieve TV app. Het is ook nog niet mogelijk om favoriete kanalen in te stellen in de Interactieve TV app. Hier wordt nog aan gewerkt aldus KPN.

Instellen van een herinnering aan een programma

In de vorige versie van de app was het mogelijk om een herinnering in te stellen voor een programma 5 minuten voordat het begint. “Deze functie wordt erg weinig gebruikt en zal daarom naar alle waarschijnlijk niet terugkomen in de nieuwe app.“, aldus KPN.