KPN introduceert MuseumTV voor klanten met Interactieve TV

Vanaf vandaag kunnen meer dan 2 miljoen KPN-klanten met Interactieve TV kijken naar de video’s van MuseumTV. Dit bericht KPN in een persbericht.

Video-on demand

MuseumTV is een video-on demand platform dat mini-documentaires biedt van tentoonstellingen en musea in heel Nederland. De mini-documentaires zijn van hoge kwaliteit, gemaakt door professionele documentaire- en filmmakers.

Mini-documentaires

In meer dan 100 mini-documentaires vertellen conservatoren over de nieuwste tentoonstellingen en collectiepresentaties. Elke maand verschijnen er nieuwe video’s op MuseumTV, een initiatief van Stichting Ons Museum. Intussen zijn meer dan 75 musea aangesloten bij het platform waaronder de Hermitage, het Kröller-Müller Museum, het Rijksmuseum, het Drents Museum, het Cobra Museum, het Stedelijk Museum Alkmaar, het Westfries Museum, het Singer Laren en nog veel meer.

“Mijlpaal”

“Dit partnership is een mijlpaal voor onze partner musea en MuseumTV,” zegt Marieke van der Donk, oprichter en directeur MuseumTV. “Met MuseumTV kunnen wij de Nederlandse musea en hun veelzijdige tentoonstellingen bij een breed publiek onder de aandacht brengen. Door de hoogwaardige video content verlagen wij de drempel naar musea voor nieuwe doelgroepen.“

Interactieve TV

KPN biedt MuseumTV gratis aan in het Basispakket voor klanten van KPN, Telfort en XS4ALL. Klanten kunnen de tentoonstellingen en museumcollecties eenvoudig bekijken via het Interactieve TV menu in de categorie ‘On Demand’. Zij kunnen de video’s bekijken waar en wanneer zij maar willen, ook via de iTV Online app, zowel thuis als onderweg.

Alle films en meer informatie op de website van MuseumTV.

Sociale media: