KPN introduceert nieuwe website voor Interactieve TV

Aanbieder KPN heeft per vandaag een nieuwe website gelanceerd voor haar product Interactieve TV. Middels de website is het onder andere mogelijk om live naar televisiezenders te kijken en on-demand programma’s te bekijken.

Gefaseerd

De nieuwe website is te vinden op interactievetv.nl en is momenteel alleen nog geschikt voor de browsers Chrome en Firefox. KPN heeft gekozen om de nieuwe website gefaseerd te introduceren. Hierdoor zal de nieuwe website later ook geschikt worden gemaakt voor Edge en Safari. Tot die tijd is voor deze browsers de oude versie nog beschikbaar via portal.itvonline.nl.

Functionaliteiten

De Interactieve TV website is volgens KPN vernieuwd en verbeterd. “De website ziet er anders uit en we hebben mooie nieuwe functies toegevoegd.”, aldus KPN. Nieuwe functionaliteiten die op de nieuwe website zijn toegevoegd zijn Programma’s tot 7 dagen terug bekijken vanuit de TV Gids, de website gebruiken om televisiezenders of video’s te kijken op het grote scherm door Chromecast ondersteuning (via Google Chrome) en buitenshuis tv kijken, dus ook in de EU.

Bij de nieuwe website is het echter niet meer mogelijk om video’s te huren. Dit kan volgens KPN alleen nog via de oude website of de Interactieve Televisie-ontvanger. “Deze functionaliteit komt pas later naar de nieuwe iTV website. Tot die tijd kun je een film huren via de tv-ontvanger of via de oude iTV website.“, aldus KPN.