KPN kiest Accenture voor levering tv-diensten in Nederland

kpnKPN heeft Accenture ingeschakeld voor de ontwikkeling en het onderhoud van haar nieuwe innovatieve tv-aanbod. Deze diensten zijn gebaseerd op de Accenture Video Solution. Financiƫle details van de overeenkomst zijn niet bekend gemaakt in het persbericht.

Accenture gaat de prestaties van KPN Interactieve TV verbeteren en deze diensten beschikbaar maken voor verschillende apparaten (tv, tablet en smartphone). Door gebruik te maken van Accenture’s op sofware gebaseerde open architectuur kan KPN klanten een unieke kijkervaring bieden. De nieuwe geĆÆntegreerde oplossing is een uitbreiding op de bestaande iTV en iTV online diensten die KPN op de Nederlandse markt aanbiedt.

“We bieden KPN een compleet aanbod innovatieve digitale diensten, waarmee klanten op verschillende apparaten tv kunnen kijken”, zegt Marco Vernocchi, managing director Accenture Media & Entertainment. “De Accenture Video Solution die KPN inzet, biedt een zeer compleet platform voor videosoftware en services.”

De iTV Online Services van KPN gebruiken het KPN Content Delivery Network (CDN) voor content streaming. Dit netwerk biedt diverse business-to-business- en consumentendiensten op basis van de nieuwste technologie en voldoet aan de strengste netwerkeisen. Hierdoor krijgen KPN-klanten een betere beeldstabiliteit en optimale streaming services.

Op basis van de videosoftware en services van Accenture biedt KPN haar klanten multiscreen video-ervaring, remote recording en ‘catch up’ tv voor on demand video. Daarnaast zorgt adaptive streaming voor consistente beeldkwaliteit. Om de gebruikerservaring van KPN-abonnees verder te verbeteren, gaat Accenture ook nieuwe innovatieve opties en services ontwikkelen. (Persbericht KPN/Accenture)