KPN komt niet terug op besluit schrappen XS4ALL

KPN komt niet terug op haar besluit om het merk XS4ALL op te heffen. Wel gaat KPN-topman Maximo Ibarra in overleg met het actiecomité XS4Allmoetblijven. Dit heeft de topman aangeboden tijdens de aandeelhoudersvergadering die vandaag is gehouden.

Telfort en XS4ALL verdwijnen

Begin dit jaar maakte KPN bekend dat in de komende jaren de merknamen Telfort, Yes Telecom en XS4ALL gaan verdwijnen en opgaan in het merk KPN.

Steunbetuigingen

Ondanks de meer dan 50.000 steunbetuigingen voor behoud van het merk XS4ALL ziet het er niet naar uit de KPN haar besluit om het merk op te heffen gaat terugdraaien.

Strategie

Topman Ibarra gaf tijdens de aandeelhoudersvergadering vandaag aan dat KPN niet van plan is om het besluit om het merk XS4ALL op te heffen gaat terugdraaien. Het opheffen van merken als Telfort en XS4ALL scheelt marketingskosten en KPN kan die klanten zowel vaste als mobiele diensten in één abonnement verkopen.

Toelichten

Wel bood de topman uiteindelijk aan de plannen en het gedachteproces van KPN over het besluit toe te lichten in een aparte bijeenkomst. “We zijn blij dat u eindelijk met ons wilt praten over alternatieven“, aldus een woordvoerder van het comité
XS4ALL tegenover de topman.

Nieuwe provider

De actiegroep is druk bezig met het opzetten van een nieuwe Internetprovider. De juridische structuur wordt zo ingericht dat het eigendom niet is gericht op economisch gewin, maar op ‘ideologische standvastigheid’.