KPN start proef Ultra HD TV met wedstrijden EK Voetbal

KPN is vandaag gestart met het aanbieden van 4K Ultra HD TV aan een geselecteerde pilotgroep van 1000 klanten. Deze klanten kunnen onder andere de halve finales en de finale van het EK Voetbal in Frankrijk in Ultra HD/4K-kwaliteit bekijken via de Vlaamse openbare omroep VRT bekijken.

Ultra HD

4K Ultra HD is de volgende standaard en geeft nieuwe normen voor de resolutie, kleur, contrast en het geluid. “Zo wordt de kijkervaring nog realistischer. KPN komt hiermee met een superieure tv-beleving door een beeld dat een 4 keer hogere resolutie heeft ten opzichte van Full HD.”, aldus het persbericht van de provider.,

Funbox

Naast de EK-wedstrijden, die te zien zijn via Sporza, het sportkanaal van de VRT, kunnen de klanten in de pilot ook kijken naar de zender Funbox. Funbox biedt een mix van programma’s in 4K Ultra HD kwaliteit, zoals sportvideo’s, documentaires en tv series. Met de live-gang is het aanbod van content nog enigszins beperkt. KPN is in gesprek met verschillende partners om het aanbod van 4K Ultra HD content verder uit te breiden.

Innovaties

De introductie van 4K Ultra HD TV is de meest recente van een reeks innovaties op het gebied van tv-kijken van KPN. “Na populaire functionaliteiten als live TV pauzeren, Begin Gemist, tv-kijken buitenshuis, de introductie van Méér TV en het toevoegen van Netflix aan het iTV-menu, komt KPN nu met 4K TV.”, aldus de aanbieder.

Primeur in Veendam

Kabelaar SKV uit Veendam is al eerder gestart met de doorgifte van een UltraHD-zender. De kabelmaatschappij geeft sinds een aantal weken de 4K-televisiezender Festival 4K door.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.