Kritiek op nieuwe programmering Radio Drenthe

Er is kritiek op de nieuwe programmering en het nieuwe muziekformat van Radio Drenthe. De radiozender voor de provincie Drenthe heeft sinds3 september een nieuwe programmering.

Geen losse programma’s

Sinds 3 september zijn er zijn overdag geen losse radioprogramma’s meer te beluisteren maar één doorlopende show. “Uitgangspunt is dat het geluid van Radio Drenthe de hele dag door voor iedereen herkenbaar is. Geen aparte programma’s meer overdag, maar een doorlopende show met vier verschillende presentatoren.“, aldus de regionale omroep in een persbericht destijds.

Muziekkeuze

Ook de muziekkeuze is sinds begin september aangepast. “Niet heel drastisch, want RTV Drenthe wil als regionale omroep rekening houden met luisteraars met veel verschillende smaken. Maar iets frisser en jonger wordt het wel. De programma’s in het weekend blijven dezelfde. RTV Drenthe wil met de vernieuwing op de radio nog meer en vooral ook meer jongere luisteraars aan zich binden.“, aldus de radiozender.

Kritiek

Volgens de regionale krant Dagblad van het Noorden is er veel kritiek op de veranderingen bij de regionale radiozender. Naar aanleiding van deze klachten past de radiozender de programmering enigszins aan. Zo komt het uitgebreide weerbericht terug en worden er weer ervaren nieuwslezers ingezet.

Geen grote veranderingen

Grote veranderingen worden er echter niet doorgevoerd. “Dat is nog te vroeg. We zijn net een maand bezig. De luisteraars moeten er misschien nog aan wennen. Kijk, in de oude nieuwsuitzendingen zaten veel herhalingen. Daar kregen we ook veel klachten over.“, aldus Dink Binnendijk, directeur van de omroep, tegenover de krant.