KRO-NCRV brengt onderzoeksjournalistieke titels onder in ‘Pointer’

De onderzoeksjournalistieke titels De Monitor, Pointer en Reporter Radio van KRO-NCRV gaan vanaf 9 januari 2021 samen verder onder één naam: Pointer.

Platform

Vanuit één centraal online platform bundelen de drie redacties hun krachten. Crowdsourcing, diepgaande dossierkennis en onthullende datajournalistiek, allemaal op één plek. Daarmee zorgt KRO-NCRV met haar onderzoeksjournalistiek op televisie, radio en online voor meer slagkracht en impact in de samenleving.

Onderzoeksredactie

Het nieuwe Pointer wordt zo één van de grootste onderzoeksredacties van Nederland. Het is het eerste crossmediale journalistieke platform, waarbij tv en radio, crowdsourcing en dossieronderzoek, datajournalistiek en open source intelligence samengaan.

“Thermometer”

KRO-NCRV wil met deze grote journalistieke titel als een thermometer in de samenleving staan. “Met het nieuwe Pointer op TV, radio en het online platform belichten we, samen met kijkers en luisteraars, maatschappelijke thema’s die iedereen aangaan. Op een begrijpelijke en laagdrempelige manier en met als doel bij te dragen aan bewustwording en verandering. Met elkaar en voor elkaar,” aldus KRO-NCRV directeur Peter Kuipers.

Lancering

Het nieuwe online platform wordt op 9 januari gelanceerd. De eerste aflevering op radio van het nieuwe Pointer start op zondag 10 januari om 19 uur op NPO Radio 1 en op TV op 11 januari om 22.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Sociale media: