KRO-NCRV doet live verslag Oscar-uitreiking op NPO Radio 1

De KRO-NCRV radio doet komende nacht live verslag van de 88e Oscar-uitreiking, vanuit de Vue Bioscoop in Hilversum. Presentator Martijn Grimmius ontvangt in het NPO Radio 1-programma Nachtkijkers tussen 2.00 en 6.00 uur gasten uit de filmwereld en kijkt op het bioscoopscherm live mee naar het evenement.

Chris Rock

De 88ste editie van de Oscars wordt gepresenteerd door Chris Rock. De meeste Oscarnominaties gingen dit jaar naar The Revenant. De film van regisseur Alejandro González Iñárritu, de man achter de Oscarwinnaar van 2015, Birdman, ontving maar liefst 12 nominaties, waaronder die voor beste acteur voor hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio.

Vue

Bioscoopexploitant Vue heeft de exclusieve rechten om in de nacht van 28 op 29 februari live de Oscaruitreiking 2016 uit te zenden op het grote doek. De livestream begint om 01:00 uur en zal plaatsvinden in Eindhoven, Hilversum, Hoorn en Kerkrade. Na de uitreiking wordt er ontbijt geserveerd.

NPO Radio 1

Nachtkijkers is tussen 02.00 en 06.00 uur te horen op NPO Radio 1. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet

Televisie

Op de Nederlandse televisie is de uitreiking van de Oscars niet meer live te volgen. Filmzender Film 1 stopt met ingang van dit jaar met het live uitzenden van de uitreiking. Net5 brengt maandag 29 februari om 22.30 uur een samenvatting van de hoogtepunten van de 88e uitreiking van de Oscars. Filmzender Film 1 brengt om 20.30 uur een samenvatting onder de naam ‘Oscar Hightlightshow’.

Live op Prosieben

Kijkers die de Duitse commerciële televisiezender Prosieben kunnen ontvangen kunnen wel live kijken naar de Oscar uitreiking komende nacht. De zender wordt onder andere aangeboden via KPN Interactieve Televisie (Duits pakket), CaiWay, Delta Kabel en Kabel Noord. Prosieben is ook te ontvangen via de schotel. Meer informatie over de uitzendingen van Prosieben rond de Oscars vind je hier.

Video:

Bekendmaking nominaties Oscars 2016:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.