Nations League, Oranje, Nederland, voetbal

Kwalificatiewedstrijd Oranje Leeuwinnen live te zien op Veronica

Vanavond is de kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tussen Slowakije en de Oranje Leeuwinnen live te zien op Veronica. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Slowakije

Het Nederlandse dameselftal speelt dit kalenderjaar nog twee kwalificatiewedstrijden voor het WK dat in 2019 in Frankrijk wordt gespeeld. In oktober wonnen de Oranje Leeuwinnen al met 1-0 van Noorwegen. Vandaag staat in de Slowaakse stad Senec de wedstrijd tegen Slowakije op het programma. Komende dinsdag staat er nog een duel tegen Ierland op het programma. Dit duel wordt gespeeld in het Goffertstadion in Nijmegen.

Kwalificatiegroep

De ploeg onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman is voor de kwalificatie voor het WK 2019 in Frankrijk ingedeeld in groep 3. Naast Noorwegen, Slowakije en Ierland is ook Noord-Ierland een tegenstander van Oranje. Het wereldkampioenschap vindt van 1 tot en met 30 juni 2019 in Frankrijk plaats.

Voor Europa zijn acht WK-tickets beschikbaar. De zeven groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap. De vier beste nummers twee strijden in oktober/november 2018 in een dubbele play off-ronde om het  laatste WK-ticket.

Veronica

Televisiezender Veronica zendt alle kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap van de Nederlandse dames live uit. De wedstrijd is vanaf 19.00 uur live te volgen op Veronica. Na afloop van de wedstrijd is er een uitgebreide nabeschouwing te zien op de wedstrijd bij de televisiezender.