Laatste uitzenddag Radio Waddenzee

Vandaag zendt de commerciële radiozender Radio Waddenzee voor het laatst haar programma’s uit via de middengolffrequentie 1602 kHz. Vanaf maandag 1 juni is KBC Radio te horen op de uitzendtijden van Radio Waddenzee.

Radio Waddenzee begon op 20 mei 2005 met haar uitzendingen via 1602 kHz. “We zijn nu 10 jaar verder en vinden dat er een frisse zeewind doorheen moet. Een nieuwe aanpak en een nieuwe naam zorgen voor een nog leuker geluid op de oude, vertrouwde middengolf. De gezamenlijke directies van Radio Waddenzee en KBC Radio (The Mighty KBC) zijn overeen gekomen dat met ingang van 1 juni 2015 op de frequentie 1602 AM de programma’s van KBC Radio (The Mighty KBC) te horen zullen zijn. De uitzendingen zijn dagelijks van 07.00 tot 19.00 uur.”, aldus Radio Waddenzee op haar website.

KBC Radio (The Mighty KBC) zendt nu via een vast schema uit op de kortegolffrequentie 6095 kHz met internationale programma’s, gericht op het buitenland. De programma’s die via de 1602 AM te beluisteren zullen zijn, zijn op het ontvangstgebied van Radio Waddenzee gericht. De dagelijkse uitzendingen tussen 19.00 en 07.00 uur verzorgd door Radio Seagull, blijven onveranderd.

Radio Waddenzee werd in 2005 opgericht door voormalig Radio Caroline diskjockey Sietse Brouwer. De radiozender had zowel de beschikking over een zender op het vaste land als een zender aan boord van het zendschip de Jenni Baynton.