Lambada van Kaoma nummer 1 in Zomerse 50

De Lambada van Kaoma is de populairste zomerhit ooit. Dat blijkt uit de nieuwe Zomerse 50 die vandaag is verschenen. Deze jaarlijkse hitlijst bevat de 50 meest populaire zomerhits, van hits uit de jaren 70, 80 en 90 tot de recentere zomerhits. Het is voor het eerst dat de Lambada op nummer 1 staat. Op plek 2 staat eeuwige tweede Bryan Adams met Summer of ’69, plek 3 is voor Kid Rock met All Summer Long. De Zomerse 50 wordt de komende weken uitgezonden bij 150 radiozenders in Nederland en Belgie. Ook is er een tv-special, gepresenteerd door zanger Frank van Etten.

“Geen gigantische zomerhit in 2015”

De zomerhit van 2015 is Parijs van Kenny B. De Surinaamse zanger komt relatief laag binnen in de Zomerse 50, op nummer 14. Kenny B kreeg bijna net zoveel punten als El perdon van Nicky Jam en Enrique Iglesias en Cheerleader van Omi. ‘Het is opvallend dat er dit jaar niet een gigantische zomerhit is die er met kop en schouders bovenuit steekt’, vertelt Martijn de Lange van TV Enschede FM, de initiatiefnemer van de Zomerse 50. ‘2015 is dus een jaar zonder overduidelijke zomerhit.

Elke zomer is er wel een hit die iedereen kent, die overal te horen is en die van jong tot oud meegezongen wordt. De afgelopen vijftien jaar kwam de zomerhit van het jaar vaak met overmacht op nummer 1 binnen, dit jaar dus niet.’ De oudere nummers profiteren hiervan. ‘Dat is vooral goed te zien bovenin de Zomerse 50’, zegt De Lange. ‘Naast Kaoma en Bryan Adams doen ook andere oudjes het goed, zoals Juanes met La camisa negra, T-Spoon met Sex on the beach en Las Ketchup met The ketchup song.’

Vijftien jaar

De Zomerse 50 verschijnt al vijftien jaar elke zomer. De lijst wordt samengesteld aan de hand van alle stemmen die binnenkomen op de site www.zomerse50.nl. ‘Er zijn dit jaar weer meer dan 110.000 stemmen uitgebracht’, zo vertelt De Lange. ‘Veel mensen houden van zomerhits, ze geven je een zomers, zonnig en vrij gevoel. Bij veel nummers horen mooie herinneringen, over vakanties met een tent, vouwwagen of caravan, over zomerliefdes of over de eerste vakantie zonder ouders. Aan elke liedje kleeft wel een herinnering en andersom geldt ook: bij elke zomer hoort wel een liedje.’

De volledige Zomerse 50 2015 staat op www.zomerse50.nl. Daar staat ook een overzicht van alle radio- en tv-uitzendingen bij de 150 omroepen in Nederland en Belgie.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.