Wham!’s Last Christmas wederom populairste kerstplaat

De populairste kerstplaat is nog steeds Last Christmas van Wham!, zo blijkt uit de Winterse 50 editie 2015. Op de tweede plek staat Band Aid met Do they know it’s Christmas, de derde plek is voor Chris Rea met Driving home for Christmas.

Nieuwe muziek

“Er is ook zeker ruimte voor nieuwe muziek,” vertelt De Lange, “zo komen er dit jaar kersthits van Justin Bieber en meidentrio O’G3NE nieuw binnen in de Winterse 50. Maar aan de bovenkant van de lijst zijn het toch de onverwoestbare klassiekers die de meeste stemmen krijgen.”

Snelste Stijger

Imagine van John Lennon is dit jaar de snelste stijger in de Winterse 50. Het nummer maakt een gigantische sprong, van 34 naar 6. Lennon verdrijft daarmee zelfs zijn andere notering, de kersthit Happy X-Mas, naar een lagere plek in de lijst. “Hoewel Imagine geen typische kerst- of winterhit is, hebben dit jaar bijzonder veel mensen op dit liedje gestemd voor de Winterse 50”, vertelt Martijn de Lange, initiatiefnemer van de jaarlijkse hitlijst van ruim 150 lokale omroepen. “De tekst is na ruim veertig jaar nu weer actueler dan ooit. Na de aanslagen in Parijs hebben veel mensen hoop geput uit dit nummer. Imagine staat zelfs op 1 in de Top 2000 van Radio 2.”

Luisteraars van 150 lokale omroepen in Nederland en België hebben de afgelopen weken online gestemd op hun favoriete kerst- en winterhits. Er zijn dit jaar zo’n 110.000 stemmen uitgebracht. De eerste Winterse 50 was in 2002 te horen bij TV Enschede FM, waarna veel andere omroepen aanhaakten.

150 radiozenders

Dit jaar is de veertiende editie. Tijdens de kerstweek wordt de Winterse 50 bij alle 150 radiozenders uitgezonden. Bij diverse omroepen is ook een tv-special te zien met clips uit de hitlijst. Een overzicht van alle uitzendingen staat op www.winterse50.nl.

Tweets

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.