Jeroen Hoencamp nieuwe CEO fusiebedrijf Vodafone en Liberty Global

Liberty Global en Vodafone hebben bekend gemaakt dat Jeroen Hoencamp de nieuwe CEO zal worden van het nieuwe fusiebedrijf Ziggo/Vodafone. Richy Drost zal CFO (Chief Financial Officer) worden. Drost is thans al CFO bij Ziggo en werd door Ziggo in september 2015 benoemd ter vervanging van Bert Groenewegen die het bedrijf diende te verlaten na mindere resultaten.

Vodafone UK

Jeroen Hoencamp is thans directeur bij Vodafone UK en zal per 1 september al CEO worden van Vodafone Nederland. Baptiest Coopmans die door Liberty Global was benoemd als CEO van het huidige Ziggo bij de vorming daarvan in november 2014 (en daarvoor CEO van Liberty Global’s UPC) zal niet meer bij Ziggo in een dagelijkse functie werkzaam zijn. Hij zal benoemd worden tot de Raad van commissarissen (Board of Directors) van het nieuwe fusiebedrijf.

Ook Carmen Velthuis, thans CFO bij Vodafone Nederland verlaten; wat zij daarna bij Vodafone zal doen, maakt het bedrijf op een later moment bekend. Robert Shuter is tot 1 september nog de CEO voor Vodafone Nederland, maar is tegelijkertijd ook de CEO voor het Europese cluster bij Vodafone waar 9 landen onder vallen en blijft deze rol houden.

Opvallend

De voorgenomen benoemingen zijn opvallend aangezien de Europese Commissie zich nog buigt over de toestemmingsaanvraag voor de fusie van Ziggo en Vodafone Nederland; het fusiebedrijf is echter al begonnen met de inrichting daarvan met aanduidingen als ‘intented’ benoemingen. De aankondiging lijkt ook een voorbode te worden voor nieuwe verschuivingen in het management van het huidige Ziggo waar thans vooral Liberty Global-vertrouwelingen benoemd zijn en managers uit de oude Ziggo-tijd (voor november 2014) vertrokken zijn.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.