Liberty Global schakelt analoge televisie af in Oostenrijk

De Oostenrijkse kabelmaatschappij UPC, onderdeel van Liberty Global, schakelt eind deze zomer haar analoge televisiesignaal af in Oostenrijk. Eerder hadden kabelaars UPC in Zwitserland en UnityMedia in Duitsland al afscheid genomen van het analoge signaal.

Wenen

In het gebied rond Wenen zal als laatste verzorgingsgebied van de Oostenrijkse kabelaar het analoge televisiesignaal worden afgeschakeld. UPC begon in april vorig jaar met het gefaseerd uitschakelen van het analoge televisiesignaal. Televisiekijkers in Oostenrijk kunnen gebruik maken van het digitale televisiepakket dat de kabelaar aanbiedt dat bestaat uit meer dan 200 televisiezenders (waarvan ongeveer 70 in HD-kwaliteit) en meer dan 70 digitale radiozenders.

Liberty Global

Kabelmaatschappijen in Duitsland en Zwitserland die vallen onder Liberty Global hebben de overgang naar digitale televisie al afgerond. In Zwitserland is het analoge signaal in juli 2015 al uitgeschakeld bij de kabelaar UPC. UnityMedia heeft in Duitsland vorige maand de analoge televisie-uitzendingen stopgezet.

Veranderingen bij UnityMedia

Bij UnityMedia vinden vanaf eind augustus grote aanpassingen plaats in het digitale netwerk. Deze wijzigingen zullen per regio worden doorgevoerd. Hierbij wordt ook het zenderaanbod uitgebreid bij UnityMedia. De televisiezenders NDR Niedersachsen HD, BR Fernsehen Süd HD, Health TV, QVC Beauty & Style HD, Welt der Wunder, Motorvision, God.TV en NatGeo Wild worden aan het aanbod toegevoegd.

NPO 2

In de aan Nederland grenzende Duitse deelstaat Nordrhein Westfalen is de publieke televisiezender NPO 2 vanaf eind augustus te zien op kanaal 679 van het digitale pakket bij aanbieder UnityMedia. BVN.TV is in alle regio’s van de Duitse kabelaar te zien via kanaal 680 (was 438). UnityMedia heeft een speciale website gelanceerd met alle wijzigingen.

Nederland

Liberty Global heeft in Nederland een belang van 50% in de jointventure VodafoneZiggo. Ziggo heeft geen concrete plannen om het analoge televisieaanbod uit te faseren.